söndag 4 mars 2007

Samtala om ditt Sverige

Vi kan få ett nytt parti i riksdagen efter 2010. Det erfar Expressen efter at ha tagit del av en undersökning gjord av TEMO. I den har Sverigedemokraterna någonstans mellan 4,3 och 8,6 procent av väljarstödet.

Jag är inte överraskad om det skulle vara så. Vi kan se att integrationsfrågorna och utanförskapsfrågorna inte fått den uppmärksamhet de förtjänar av den nya högerregeringen. Något till och med DNs liberal ledarsida uppmärksammat. Inte ett enda konkret förslag har lagts fram i riksdagen av Sabuni på området. Därtill har vi en högerregering som helt tappat greppet över flyktingmottagningen vilket jag påtala i en debatt den 21/2 då vi bland annat behandlade den statliga styrningen av flyktingmottagningen i kammaren.

Lägg på det att vi fått en högerregering som ökar de sociala och ekonomiska klyftorna i Sverige. Väldigt osvenskt, om ni vill veta vad jag tycker! På arbetsmarknadens område har de efter årsskiftet skickat ut tusentals människor i totalt utanförskap och imorgon börjar sista delen av a-kasseförsämringarna gälla. På skolans område är de i färd med att förstärka segregationen och försvåra för äldre att studera. På skatteområdet lägger de fram förslag efter förslag som ger mer till dem som redan har mycket. Allt detta är en perfekt grogrund för mer populism, inte mindre.

Dessutom ställer Sverigedemokraterna en del angelägna frågor. Även om Sverigedemokraterna ställer dem ur ett gammalmodigt och föråldrat sätt gör det inte frågorna mindre angelägna: Vad är det sammanhållande kittet i vårt land som vi alla älskar? Hur värnar vi det svenska språket och våra traditioner i den globala byn? Går det och till vilken utsträckning?

Vi alla måste börja ta samtalet om hur Sverige förändrats och hur världen runt om oss allt mer påverkar oss.


Inlägget är pingat på intressant.se
Andra bloggar om: , , sverigedemokraterna, Sabuni, samhälle, invandring, invandringspolitik, svensk kultur, flyktingar

1 kommentar:

Q sa...

Man undrar ju när alliansen och Sabuni ska presentera något inom det integrationspolitiska området. Pinsamt!