fredag 14 september 2007

Lite kultur från Sydkorea


Littorin lappar och lagar


Föga överraskande kommer nu sjuka arbetslösa slippa betala den förhjöda a-kasseavgiften (svd, DN). Det är ett välkommet besked. Men faktum kvarstår. På grund av att Littorin förra hösten hastade fram a-kasseförsämringarna och struntade i alla invändningar som då fanns tvingas han nu i efterhand repara den skada han själv orsakat. Illa, illa.


300 000 har redan lämnat a-kassan som direkt konsekvens av Littorins attack mot löntagarnas trygghet. Lyhörd har han inte varit. Tvärtom. Nu lappar och lagar Littorin. Det kommer mera...


torsdag 13 september 2007

Rest från kalla kriget

Är idag vid gränsen mellan Nord- och Sydkorea. I media skrivs om en flykting från Nordkorea (DN, Svd) och raporteras om kärnvapenprogrammet i Nordkorea och "solskens-politiken” (Studio Ett).
Även om det finns möjligheter just nu att nå framsteg (det finns ju inte ens ett fredsavtal mellan länderna) är det svårt att vara optimistisk när man går här vid gränsen.


Men snart ska väl också denna restprodukt från kalla krigets dagar fall...


Vårt damlag möter Nordkoreas (DN, AB, Expressen) i dagarna. Kan bli en tuff match.

tisdag 11 september 2007

Den svarta Nejlikan

Den 11 spetember är en eländes dag. Statskuppen i Chile, attacken mot WTC och mordet på Anna Lindh. En sak kan dock vi svenskar vara stolta över. Det är ambassadören Harald Edelstam. Idag har em film om honom premiär: Den svarta nejlikan.
Media:
Anna Lindh: DN, Svd
WTC: DN, DN2
Chile: Svd, Svd2

Drastiskt språkbruk...

...men ändå en klar poäng. Tänker jag när jag läser:

De konfessionella skolorna är i värsta fall ett slags barnfängelser, och jag tycker inte att de ska få statligt stöd. Men vi fortsätter den diskussionen i partiet, i en intervju i Svd med Marita Ulvskog.

Vi ser en explosionsartad utveckling av nya friskolor, inte minst religösa. Det riskerar att ytterligare segrera en redan segregerad skola.

måndag 10 september 2007

Fredrik: En hälsning från Korea

Läser att allt är som vanligt i Sverige. Det protesteras mot Reinfieldts borgerliga regering (Svd, DN) och högern fortsätter strunta i miljöpolitiken (DN). Idag har vi med utskottet besökt Hankuk University of Foreign Studies skandinaviska avdelning i Sydkorea. Fredrik Reinfeldt denna låt tillägnar jag dig! En liten påminnelse om miljöns betydelse för vårt vackra land...