lördag 13 oktober 2007

En starkare arbetslinje

Läs en bra intervju med Mona S om bland annat arbetslinjen här (DN). Nu finns också en liten filmsnutt från socialdemokraternas arbetslinjekonferens i onsdags.

fredag 12 oktober 2007

Reinfeldt har problem

Frågan kring flyktingmottagningen måste hanteras bättre av statsministern. Hans utspel under sitt besök i Malmö (Sydis) duger inte:

Det vore fel att låta bidrag styra nyanlända flyktingar bort från invandrartäta kommuner som Malmö och Landskrona till orter med arbeten och bostäder. Det finns redan en effektiv styrning i form av alla de jobb som nu skapas. Det säger statsminister Fredrik Reinfeldt i en intervju med Sydsvenskan.

Kritiken från Ilmar (Sydis) och hans egna är befogad (DN, Sydis). Får se om jag gör en interpellation på detta i början på nästa vecka.

Jobbgruppen besöks av Företagarnas

Efter den lyckade konferensen "En starkare arbetslinjen" går vi vidare. Idag fredag besöks rådslagsgruppen av Företagarnas nya vd Anna-Stina Nordmark Nilsson . Mötet börjar kl 10 och det ska bland annat handla om företagarna och trygghetssystem.

Skolbesök i Malmö

Måndag och tisdag besökte jag Borgarskolan, Infokom, Petriskolan och Mediegymnasiet. Det var bra besök. Petri och Mediegymnasiet la upp bilder av besöken. Också Borgarskolan var lyckat. Kul!

onsdag 10 oktober 2007

Arbetslinjekonferens och a-lagsjippo

Medan s gör sin hemläxa kring jobben försöker a-laget övertyga väljarna att ökade klyftor, ökad otrygghet och lönepress ner är bra. Att det ger fler jobb. Hmm...kanske. Säger en del forskning.

Det är också det DN tar fasta på av professor Bertil Holmlunds föreläsning. Men ingen tycker att a-kassan ska vara en permanent försörjning. Och som Holmlund också sa är nivårn på a-kassan också ett uttryck för vilket samhälle man vill ha. Låg nivå - stora klyftor. Hög nivå - mindre klyftor. Men vill man bibehålla en hög nivå på a-kassan måste man ha en aktivare arbetsmarknadspolitik. Sa något i stil med det i Rapport idag. Också LO-tidningen har skrivit om vårt möte.

A-laget: Svd, Sydsvenskan

Intressant artikel om mångfald och business

Om banken vill locka muslimer som kunder är det kanske inte så smart att dela ut gratis spargrisar. Men vem tänker på det? Företagen har börjat inse att de riskerar att missa viktiga kundgrupper när de egna organisationerna inte speglar samhället de verkar i. ur Svd

Media: Svd

Sören: Tveksamt!

Idag skriver den gamla Nej-generalen Sören Wibe om att kärnkraften kan bli vår räddning mot klimathotet. Förstår hans argumentation även om jag kan tycka att han reducerar riskerna och problemen med kärnkraften lite väl mycket. Ja, koldioxid-utsläppen måste ner. Men avfallsproblematiken är ett reellt problem vad gäller kränkraften. Risken finns, trots hårda krav på säkerhet, att olyckan är framme.

Dessutom glömmer Sören en liten detalj: Också Uran tar slut.


Media: DN debatt

tisdag 9 oktober 2007

Mp vs Vp - obegripligt!

Läser med stor förvåning Peter Eriksson frontalangrepp på vänsterpartiet. Obegripligt om det inte handlar om positionering inför framtiden. Varför obegripligt? 1) De flesta väljarna uppfattar att Vp och Mp ligger varandra nära. 2) Kolla in hur de röstar i kammaren. Ofta röstar de på varandras förslag. 3) De har både en antikapitalistisk samhällskritik i sin ideologi.

Man brukar prata om borgerlig kanibalism. I bästa fall är detta ett utslag av samma sak men på vänsterkanten. Men jag är rädd för att Peter Erikssons taktik är en annan. Hoppas andra mijlöpartister är klokare.


Media: DN, Svd, Svd (Intervjun med Peter E), Svd


måndag 8 oktober 2007

Klokt Fredrik

Statsminister Fredrik Reinfeldt oroas över tonårsvåldet, både som statsminister och förälder, efter dödsmisshandeln på Kungsholmen i Stockholm. Det signalerar ju att det brister i syn på människans värde, säger han. (Svd)

Klokt.

Media: SvD, SvD, DN, DN4, DN3, SvD

Zlatan tände ett ljus

Idag besökte Zlatan Malmö och invigde ljusen som han skänkt till fotbollsplanen på sin gamla gård. Det är stort och det är viktigt. Ju mer trollkonster på plan desto viktigare blir vad han gör utanför plan. Han går från klarhet till klarhet. Ett ljus av hopp har tänds för några av stadsdelens ungdomar.

Zlatan meddelar att han vill avsluta sin karriär i Malmö. Gärna! Men först ska du erövra världen!

Media: Sydsvenskan, Kvp, Aftonbladet, DN, Svd

söndag 7 oktober 2007

Varför är du så ledsen Fredrik?

Ok debatt. Men lite mer glöd behövs i kommande debatter. Annars kommer väljarna bli uttråkade. Det måste båda ta ansvar för.

Min prognos: Reinfeldt kommer i längden förlora med den där stilen och retoriken. Varför är han så ledsen? Också lite för pompös och självgod. Sahlin var seriös och påläst. Och hon har glimten i ögat. Lite mer ilska bara…

Media: DN, Svd, AB, Expressen