tisdag 9 oktober 2007

Mp vs Vp - obegripligt!

Läser med stor förvåning Peter Eriksson frontalangrepp på vänsterpartiet. Obegripligt om det inte handlar om positionering inför framtiden. Varför obegripligt? 1) De flesta väljarna uppfattar att Vp och Mp ligger varandra nära. 2) Kolla in hur de röstar i kammaren. Ofta röstar de på varandras förslag. 3) De har både en antikapitalistisk samhällskritik i sin ideologi.

Man brukar prata om borgerlig kanibalism. I bästa fall är detta ett utslag av samma sak men på vänsterkanten. Men jag är rädd för att Peter Erikssons taktik är en annan. Hoppas andra mijlöpartister är klokare.


Media: DN, Svd, Svd (Intervjun med Peter E), Svd


7 kommentarer:

Knute sa...

Den dag Berlinmuren föll, då grät jeg av glädje och lättnad - så var det i alla fall hopp om mänskligheten. På tal om kommunisten Ohly.

Knute sa...

Hoppas vänsterpartiet äntligen hamnar under fyra procent nästa val. Jämfört med vad det var på 70-talet har det blivit en stalinistisk sekt. Ohly har kalla ögon, jag tvivlar på att han grät över Berlinmurens fall. Han knöt nog näven i fickan.

Anonym sa...

En regering med s+mp kommer att få vänsterns opinionssiffror att åka i höjden när väljarna återigen ställs inför en nyliberal orättevisepolitik.
Ett socialdemokratiskt parti som inte tvingas ta hänsyn till v vill inte socialdemokratiska väljare uppleva. Det lovar jag!

Anonym sa...

Peter Eriksson hoppas på att vinna publicitet på sådana här konstiga utspel. Det lyckades han med också. Att det sedan ledde till en debatt med Lars Ohly som han knappt överlevde hade han kanske inte räknat med.

Den röda sidan har bara en partiledare som kan retorik och det är Lars Ohly.

Mona Sahlin var totalt värdelös i debatten mot Reinfeldt. Och visade väldiga brister på det retoriska området.

Kanske Ohly skulle sköta mediakontakterna i fortsättningen tills mp och s kommit ikapp!

Anonym sa...

Dags för den socialistiska blocket att ta fram en omvänd Odel....
En som skall sätta pris och köpa upp alla företag i Sverige som inte ägs nu av oss gemensamt.
Allt som är börsnoterat, skall de statliga och av oss gemensamt ägda bolagen ta över i sitt ägo genom att nu tvinga de privata institutionerna att sälja !
Låt oss äga allt tillsammans för frihetens och demokratins skull, kom igen vänsterpartiet !
Det är ju ändå vi folket som arbetar fram vinsterna, ta sedan bort all bonus system, och höj arbetslöshets ersättningen !

Anders Eriksson sa...

På vilket sätt skulle Mp vara ett antikapitalistiskt parti? De är ju snarare kapitalets nyttiga idioter inom den parlamentariska, breda vänstern genom sitt påhejande av uppöppnandet av nya marknader att profitera på.

Anonym sa...

Fram för liberalismen och kapitalismen och bort med all socialism.
Vi har facit titta på Kuba och Nordkorea .
Alla människor på hela jordklotet SKALL VARA FRIA från kommunism, socialism och putinism.
Arbete och frihet ger människan välbefinnande.