onsdag 10 oktober 2007

Arbetslinjekonferens och a-lagsjippo

Medan s gör sin hemläxa kring jobben försöker a-laget övertyga väljarna att ökade klyftor, ökad otrygghet och lönepress ner är bra. Att det ger fler jobb. Hmm...kanske. Säger en del forskning.

Det är också det DN tar fasta på av professor Bertil Holmlunds föreläsning. Men ingen tycker att a-kassan ska vara en permanent försörjning. Och som Holmlund också sa är nivårn på a-kassan också ett uttryck för vilket samhälle man vill ha. Låg nivå - stora klyftor. Hög nivå - mindre klyftor. Men vill man bibehålla en hög nivå på a-kassan måste man ha en aktivare arbetsmarknadspolitik. Sa något i stil med det i Rapport idag. Också LO-tidningen har skrivit om vårt möte.

A-laget: Svd, Sydsvenskan

7 kommentarer:

Claes Nordmark sa...

Luciano, tack för en intressant genomgång av rådslagsmaterialet i Sumpan ikväll - tycker det känns riktigt fräscht!

Anonym sa...

Hur kommer det sig att när man snackar sysselsättning med sossar så pratar de alltid bara om arbetslösa och sjukskrivna. Aldrig om jobb!

Anonym sa...

..därför att de som har jobb har ju redan nått målet och behöver därför inget ytterligare stöd. Det är ju de som inget jobb har som behöver hjälp med att hitta ett...thats why.

Anonym sa...

Luciano,
Det var ju inte alls Bertil Holmlund som påpekade att A-KASSAN
gav uttryck för vilket samhälle man vill ha.
Det var DU LUCIANO som svamlade om det i RAPPORT.
Håll Dig till sanningen det lönar sig i längden.
Det är ju i själva veRket så att Du och Dina sossekamrater har haft fullkomligt fel och har förstört Sverige med en politik som gynnar de lata och straffar de arbetsamma.
USCH USCH USCH

Luciano Astudillo sa...

Du har fel sista anonyme. Jag använde de ord som Holmlund använde på seminariet i intervjun. Ska lägga upp en Youtube film med det senare.

Usch, tillbaka!

Anonym sa...

Holmlundvembryrsig. Basal sökteori säger att sämre inkomst vid arbetslöshet gör att man accepterar sämre erbjudanden om jobb. Och det betyder ökad ojämlikhet. Vad är problemet? Kan någon steppa uppe en ekonomisk teori som säger att sämre inkomst vid arbetslöshet ger mindre ojämlikhet? Den tanken är ju bisarr.

Hellraiser

Anonym sa...

Här har Ni en ekonomisk teori.
Det är de som ARBETAR som genererar
skatter till PAPPA STATEN därför måste fler i ARBETE .
Pensioner och annan välfärd kommer inte att levereras om inte ARBETE istället för BIDRAG och FUSK ökar.
Enkelt eller hur ?