måndag 8 oktober 2007

Klokt Fredrik

Statsminister Fredrik Reinfeldt oroas över tonårsvåldet, både som statsminister och förälder, efter dödsmisshandeln på Kungsholmen i Stockholm. Det signalerar ju att det brister i syn på människans värde, säger han. (Svd)

Klokt.

Media: SvD, SvD, DN, DN4, DN3, SvD

8 kommentarer:

Maj sa...

Jovisst, men när gör någon nånting? Dessa våldsamma killar 14-17 år får ju härja fritt.

Precis som mobbar/mopedgänget i Rödeby.

B-O Gavne, Västerås sa...

DEN HELT ÖVERSKUGGANDE,
utlösande faktorn för besinningslöst, bland annat ungdomsvåld är den bottenaktiga politiska moralen i Sverige idag. –Det är helt enkelt problem med tal om att vi är ett gemensamt folk.
På sin höjd, är vi olika svenska familjer, möjligen olika svenska olika sorters föreningar.
–Men därutöver är vi RÖVARE! mot varandra!
Inte minst politiskt. Med riksdag, riksdagsmän och politiska partier som uppträder som likt djur i skogen mot varandra och mot folket.

Ta till exempelvis en grundläggande sak i vår svenska samhälls –gemenskap och
-verksamhet, våra kommuner. Alltså våra politiskt lokala samhällen av dess invånare. Som vi har kommit överens om, lagstadgat för, benämnes just ”kommun”. Som några kommuninvånare benämner sin kommun för ”stad”. –Alltså visst finns våra städer, men kommunen avser den lokala samhällsgemenskapen; med att vi har kommit överens om att våra kommuner skall värderas lika.
Å så när jag frågar riksdagens talman Per Westerberg om detta, ja ju rent kriminella att benämna sin kommun för ”stad” …svarar inte Per Westerberg.
När jag påpekar saken för Justitieombudsmannen Nils-Olof Berggren, …struntar han i saken. När jag påpekar för etermedias granskningsnämnd att några Sveriges Radios och Sveriges Televisions stationer och journalister, medverkar till att bedra lyssnare och tittare till bedrägeriet att kommuner benämnes ”stad”, nekar ordföranden –och tillika domaren i Högsta Domstolen- Kerstin Calissendorff att ta upp saken till nämndens bedömning.
... å så att också DN håller tyst.

-Tacka faeeen för att då också några berusade ynglingar, kan fullständigt sakna empati för en annan stockholmare.

bogavne@hotmail.com

Kalle Kex sa...

"Det brister i syn på människans värde." Det kan man lugnt säga. Och vem i svensk politik sorterar människor efter duglighet? Jo, moderaterna. Är du inte fullt ut arbetsför i alla situationer, är du värdelös och kan inte vänta dig annat än förnedring. Det budskapet trumpetar Reinfelt och allianskamraterna ut för alla att höra. Ytterst vilar ansvaret för dödsmisshandeln i Stockholm och dödsskjutningen i Rödeby på Reinfelt.

Martin sa...

Men Kalle Kex eller vad du nu egentligen heter: Det var lika mycket grovs våld under den socialdemokratiska regeringstiden. Enligt din logik vilade då ansvaret ytterst på Göran Persson.

Maj sa...

Det är föräldrarnas sak att intrumfa reglerna om människans värde. Sånt beror inte på vem som sitter i regeringen.

Kanske svenska "rednecks" i Rödeby tycker att det är ok att mobba den som är annorlunda. Då är det inte konstigt att deras söner är som dom är.

Anonym sa...

Kalle Kex,
Nu får Du väl ändå lugna ner Dig.
H kan Du lägga ansvaret på Fredrik Reinfeldt När det är sossarna som har regerat under de senaste åren och fullkomligt raserat skolan och eleverna.
Skoleleverna idag vet ju inte hur man skall uppföra sig utan de är som VILDA djur.
Fast i Djurens värld skulle inte Rödbyincidenten kunnat inträffa .
Djuren är bra på att uppfostra sina
ungar.
Hoppet står till Jan Björklund.

Anonym sa...

Nu får ni väl ta och ge er, det är väl ändå inte skolan och regeringen som skall uppfostra våra barn. Det är vi föräldrar som har satt våra barn till världen och då kan vi inte lämpa över ansvaret på någon annan. Jag har själv 3 tonåringar 18, 15 och 13. Jag vet hur svårt det kan vara att säga ifrån. Men jag tycker inte att en 13-åring har något ute att göra sent på kvällarna. Vill mina barn ut på något så ser jag alltid till att de blir hämtade av oss föräldrar eller någon annan.
Själv har jag stött på 11-12-åringar som har varit berusade ute sent på en fredag eller lördagkväll när dom skall ligga hemma i sängen istället, VAR ÄR FÖRÄLDRARNA??
När jag läser om alla dessa misshandelsfall så blir jag frustrerade, hur skall man bära sig åt för att nå ut till alla ungdomar? Jag tror även att alla våldsfilmer som visas både på TV och på bio har en stor betydelse. Där kan en "skådis" ta emot hur många slag och sparkar som helst mot både kropp och huvud, han bara reser sig upp igen och skakar lite på kroppen och fortsätter att slåss. I verkliga livet så klarar inte en människa av samma sak som på film. Jag tror att man måste ta upp denna diskussion i både hemmet och på skolan och berätta för ungdomarna och kanske visa autentiska bilder hur det kan se ut efter en misshandel så kanske ungdomarna förhoppningsvis vaknar.

Anonym sa...

Naturligtvis är det i första hand föräldrarna som ansvarar för sina barn.
Men i många fall saboteras föräldrarnas försök till uppfostran av sina barn av SKOLAN.
DET ÄR DÄR FRITT FRAM I STORT SÄTT.
13 åringar SKALL vara hemma kvällar och nätter punkt slut.