torsdag 12 juli 2007

Aftonbladet om Qaisars bok

Joakim Jakobsson skriver om Qaisars kommande bok. Ur ledarsidan:

Ett av de argument som kanske kommer att vara svårast att smälta för många på den politiska vänsterskalan är Qaisars svar på frågan om hur ett mångkulturellt samhälle ska kunna hålla ihop. Hans lösning är den nationella svenska identiteten. Den skapades i slutet av 1800-talet med syftet att få landet att hänga samman, då borde den också kunna uppdateras och fyllas med nytt innehåll, menar Qaisar Mahmood.

onsdag 11 juli 2007

Äntligen nät på Alemdalen


Som ni ser är inte allt lyx och flärd på Almedalen. Bor ca 3 km från centrala Visby och får knappt igång GSM därute. Det känns ändå skönt att komma bort från allt.

I måndags medverka jag på mitt första seminarie om Irakflyktingarna. Gick väl ok. Bjöd in alliansen till att göra en uppgörelse med oss om en långsiktig och hållbar kring mottagningen. Den bör bygga på tre principer: 1. Alla kommuner måste ställa upp 2. Vi bör riva upp det sk EBO och slå håll på myten om fria valet av boendeort. 3. Reformera SFI.

Monas Sahlins tal var väldigt bra. Hela idén om en ungdomspanel och att lyfta ungdomar tror jag på. Genom att prata ungdomar och engagera oss i ungdomars uppväxtvillkor, möjligheter och rättigheter pratar vi framtid.


Idag medverkar jag på tre seminarier och imorgon är jag med i det debatt-SM. Lite nervös inför den sista uppgiften är jag...men det får väl gå. Har en jobbig rethosta som inte vill försvinna...


söndag 8 juli 2007

Imorgon bär det i vägen till Almedalen (DN). Ska medverka på flera seminarier. Bland annat om Irakflyktingar, om kompletterande arbetsförmedlingar och ett samtal Qaiser Mahmoods kommande bok om mångfaldens utmaningar.

Kul att Godmorgon världen idag uppmärksammar Barack Obama. Skrev ju precis om honom för ett tag sedan. Låten som hänvisa till i radioinslaget kan du se här:
Ändringen vad gäller policyn kring flyktingarna från Irak överraskade mig inte. Nu tillämpas lagen på ett sätt som mer liknar övriga EU-länder. Ser att min partivän Göte Wallström uttalat sig. Hmm…får se var detta landar under hösten (Svd, DN).