onsdag 12 december 2007

Avhopp mot högerpolitiken

Inger Efraimsson, ordförande i Försäkringskassan, hoppar av i protest. Hon dömer ut regeringens politik som "väldigt otäck", uppger DN (Svd, Svd2). I samma tidning (DN debatt) meddelar Claes Borgström (tillsammans med Mona Sahlin), också han avhoppad men från JÄMO, att han ansluter sig i kampen:

Vi två är båda - med lite olika erfarenheter och bakgrund - sedan många år engagerade i jämställdhetsarbetet. Den politik vi nu ser föras har svetsat oss samman i övertygelsen att en ännu tydligare opposition måste bedrivas mot regeringen Reinfeldts orättvisor och ojämlikhet. Från och med nu kommer vi därför att ta upp den kampen tillsammans, den ena som ordförande för landets största feministiska parti och den andra som ny socialdemokratisk ledamot i Jämställdhetsrådet.

Glöm inte alla som redan lämnat AMS styrelse. Här finns ett mönster.

Annars går jag mest och är lite besviken på att jag missa Al Gores tal i riksdagen idag. Han lär ha vrit lysande (Svd, DN)

tisdag 11 december 2007

Mode och entreprenörskap

Idag tisdag debatterar jag mode med Maud ca kl 1350. Samtidigt sänder OBS i P1 ett inslag om varför vi socialdemokrater har fokuserat på entreprenörskap. Kan väl redan avslöja att jag kommer vara kritisk mot Maud Olofsson både i radio och i debatten.

måndag 10 december 2007

Jobbgruppen i Göteborg

Medan regeringen fumlar vidare (Svd, DN) besöker socialdemokraternas jobbgrupp Göteborg. Här är vårt program.


10:00 Samling på Lindholmens Science Park med genomgång av bakgrund och utvecklingsområden samt idéerna kring Lindholmens Science Park

11:30 Lunch Lindholmens Science Park

12:30 (ca) Buss 16, som är en s.k. stombusslinje för snabbt kollektivt resande mellan ex.vis Chalmers och Södra Älvstranden

13:00 (ca) Möte på BRG (Business Region Göteborg). Genomgång av hur BRG arbetar med näringslivspolitiska frågor i GR (Göteborgsregionen, ett samarbete mellan 13 kommuner)

15:00 (ca) Tid för gruppens egna överläggningar

16:30 (ca) Möte med Sysselsättningsutskottet (SAP – LO Göteborgs interna arbetsgrupp som också har ansvaret för att bedriva rådslagsarbetet lokalt). Inkl. lättare måltid.

18:00 Öppet möte/partimöte med inbjudna representanter för Företagarna.