lördag 3 november 2007

Topp 100 makthavare och jag är 76

Igår lanserade Fokus sin lista på de 100 mäktigaste makthavarna.

Vem kan förändra Sverige? Vad är makt och vem har den? Fokus har kartlagt Sveriges makthavare och skapat ett unikt uppslagsverk på nätet, frågar Fokus.

Jag är på plats 76. Oj! Lite överraskad är jag. Men jag får väl fundera över det och handla därfter. Läser också att Stig-Björn Ljungren vill höja politikers löner. Jag är mycket tveksam (DN).

Media: DN

fredag 2 november 2007

En svensk kung utmanar Danmark

I Danmark är det valrörelse. Återigen är flyktingdebatten på tappet. Konstigt. Att dem inte kan se det lite mer som oss i Sverige. Flyktingfrågan är förvisso också en utmaning för oss. Men inte huvudfrågan!

Enhedslistan har nu dragit in Zlatan i valrörelsen. De ställer frågan: Varför har vi ingen Zlatan? Fyndigt. Men så drar de argumentet om antal, om "hur många flyktingar", som Sverige resp Danmark tagit emot. Det är feltänkt. Det viktigaste är inte antalet, utan synen på oss som bor i Sverige. Vi är så stolta över Sverige och svenskheten att vi är beredda att dela med av oss den till andra. Alla vi som bor och verkar i Sverige är Sverige. Njut ändå av Zlatan:

Media: Expressen

torsdag 1 november 2007

Reinfeldt vs SahlinMedan Fredrik Reinfeldt försökte förklara sig i riksdagen kring Schenström träffade Mona Sahlin ungdomspanelen som hon lanserade i samband med Almedalen för första gången. Det var mycket lära känna, men också politik. Vi pratade mycket om ungdomsvåld och vad man kan göra åt det. Det var både kul och givande!
Media: DN, DN2, DN3, Svd, Svd1

Motion uppmärksammad

Idag skriver DN om min motion som handlar elitfotbollens villkor. Här hittar du den.

Ska svensk elitfotboll kunna hävda sig i fortsättningen måste regeringen se över villkoren för svenska elitklubbar. Fotbollsklubbar är ofta viktiga varumärken för de orter där de har sina säten.

Kul!

Manifest för ny svenskhet

I somras i samband med Almedalsveckan lanserades boken Small, medium eller large – vägval för ett hållbart mångfaldssamhälle skriven av Qaisar Mahmood. I måndags lanserades nu den tryckta boken. Det verkar ha varit en lyckad tillställning. Tyvärr satt jag på ett plan på väg hem från Colombia och kunde därför inte medverka. Den stor behållningen i boken är hans agitation för att vidga svenskheten. Att vi i Sverige behöver skapa ett nytt vi, ett vidare vi.

Vad fick Sabuni att lägga ner den integrationspolitiska kommittén? Varför kommer den borgerliga regeringen misslyckas med integrationspolitiken? En del av svaret hittar du i boken. Köp den!

onsdag 31 oktober 2007

Entreprenörskap och invandrare

Idag så medverkade jag och Anna König-Jarlmyr(m) på ett seminarium om entreprenörskap och invandrare här i riksdagen. Detta var tillsammans med Almi företagspartner och IFS rådgivningscenter. På seminariet med­verkade även Besim Akdogan (Omsorgshuset) som fått priset årets nybyggare 2007. Det var ett mycket bra seminarium men jag kan bara reflektera över att moderaternas lösning på alla sorters problem är att sänka skatterna. Kommer att skriva mer om detta och seminariets innehåll när jag har mer tid framför datorn.


Krisberedskap, Reinfeldt och debatt

Jag hade ställt en interpellation om styrningen av flyktingmottagandet till Fredrik Reinfeldt. Han svarade inte. Istället gjorde Sabuni det idag. Debatten hittar du här. Förstår att statsministern har annat att tänka på och inte hinner svara på interpellationen.

För hur är det egentligen med landets krisberedskap? (Svd, Svd2, Svd3, DN)

tisdag 30 oktober 2007

Bilder från valet i Colombia

Idag har jag två debatter mot Sabuni. En var egentligen ställd till Fredrik Reinfeldt och handlar om flyktingpolitiken och den andra till Sabuni den urbana utvecklingspolitiken.


Här kommer lite bilder från valet i Colombia som jag observerat. Skriver mer senare: