torsdag 5 juli 2007

a-kassehaveri 3.0

Vi hade en bra fungerande inkomstförsäkring. Sedan kom borgarna och Littorin. Under veckan har vi fått rapport efter rapport om problemen som den nya Littorinska A-kassan orsakat. Idag får vi veta att avgiften riskerar att höjas. Suck, suck...och suck. (Svd, DN).

Studio ett jagar idag en moderat för att ta debatten om a-kassa. De ringde precis. Undrar vem de tar?

onsdag 4 juli 2007

Outlandish ger styrkaIdag är en sådan dag. Har ni varit med om dem? Man tvivlar. Man känner sig osäker.

I Sverige försöker den kristna konservativa högern mäla ut sig och hotar att kasta tillbaka oss till medeltiden genom att förbjuda abort(DN). De har ingen chans. Men det är klart man blir förbannad.

BBC journalisten är äntligen frisläppt (DN, DN2). Men hur är det i Gaza, egentligen? Vi nås av nya rapporter av döda flyktingar som försöker nå Europa (DN). I Pakistan kommer troligtvis den röda moskén snart stormas som ockuperat de unga fanatiska muslimerna (Svd). Svennis ska få nytt jobb (DN). Kul för honom. Men allt beror på om den fd thailändske presidenten som plundrat sitt land få köpa klubben. Inte lika kul längre.

Vem är jag i hela det här? Spelar det roll vad jag tycker och vad jag gör? Jag tror det. Men idag är ändå sådan dag. Då ger Olandisch styrka…

tisdag 3 juli 2007

Dilbas skämtLondonborna vaknade upp till ytterligare en dag som starkt präglades av den senaste tidens attentatsförsök. Polisnärvaron var fortsatt hög på flygplatser och tågstationer, samtidigt som kaos rådde i tunnelbanan efter flera säkerhetsvarningar, bland annat i Hammersmith där polisen genomförde en kontrollerad sprängning av ett misstänkt föremål. (ur DN idag)


Var har du varit de senaste dagarna Dilba? Tänkte du inte på de senaste dagarnas händelser i Storbrittannien? Dags att dra din klassiker?

Dilba i media: DN, svd
Mer om Brown: Svd

a-kassehaveri 2.0

Igår sammanställde jag en del av problemen kring a-kassan som bara den dagen redovisades i media. Har också skrivit om att Littorins verkliga orsak till obligatoriet inte är omtanke utan chash. Nu lämnar så många a-kassan att det blir minus i a-kassan! (DN, Ekot)

måndag 2 juli 2007

Vad vet vi om dom andra?

"Svensken tror att medellivslängden är 30 år i utvecklingsländerna. Rätt svar är 65 år.

Hela 66 procent av svenskarna tror att andelen barn i utvecklingsländerna som börjar skolan är under 30 procent. Den verkliga siffran är 88 procent." ur DN idag.

Här hittar du hela UNDPs rapport.


Hur påverkar våra förställningar om "dom andra" oss när "dom andra" blir våra grannar, söker arbete eller börjar date-a våra barn? Har du företsällningar eller fördomar?

Testa dig här (kräver att du kan engelska).

Obama min kandidat

Ser att Obama samlat in mest pengar inför primärvalet.

Demokraten Barack Obama meddelade på söndagen att han samlat in rekordsumman 32,5 miljoner dollar till sin kampanj de senaste tre månaderna och tog därmed tronen från partirivalen Hillary Clinton som en dryg vecka sedan meddelade att hon fick se sig slagen med "enbart" 27 miljoner dollar, insamlade under den tremånadersperiod som tog slut i lördags. (Svd)

Jag är inte är överraskad. Har följt honom lite på håll. Sedan fick jag höra om hans tal på konventet 2004, jag letade upp det, och är såld. Killen är grym. Han har en vision och inger hopp. Här kommer talet. Se särskilt del två efter ca 2 minuter. Ruskigt bra:A-kassehaveri: ökade krav, hot och fattigdom

Redan från första dagen måste en genomsnittlig medlem i Kommunal ta vilket jobb som helst i hela landet som ger en lön på 13000 kronor. Samtidigt kommer en säsongsarbetare att tvingas leva på 5 918 kronor – före skatt, skriver Kommunals förbundsordförande Ylva Thörn Svd Brännpunkt.

De försämrade villkoren för a-kassan har lett till ökad irritation och ibland till och med hot mot handläggarna i kassorna, uppger Ekot.

Och hälften av de arbetslösa vill inte flytta för att få nytt jobb. Samtidigt tror en stor majoritet att de får ett arbete inom ett halvår, enligt en undersökning som Svd redovisar.

Dyster läsning. Littorin borde ta sommaren på sig att fundera på varför han ger sig på de som har de svårast samtidigt som Sverige går som tåget.

söndag 1 juli 2007

Terrorister, Irak och George Michael

Läser om senaste dagarnas terrorhot mot Storbritannien. Terroristerna väljer tidpunkt noggrant: Bye bye Blair and wellcome Brown. Fruktansvärt cyniskt, men sannolikt effektivt!

Brown har ju tidigare signalerat en ny hållning i Irakkriget och valt en utrikesminister som varit mycket kritisk till britternas deltagande i Irak. Dock svårt att se vem som gynnas av detta? Tvingar det Brown att hålla kvar brittiska trupper längre än han velat? Kanske.

För övrigt såg jag George Michael i fredags på Globen. Det var som ett jättedisko. Kul. George Michael gjorde ett politiskt statement när han, under låten Shoot the dog, blåste upp en jättedocka på Bush som hade en Bulldog mellan benen. Också låten freedom, hans sista låt, hade en lite vidare mening just denna kväll.Har satt in en räknare på min blogg som visar hur mycket Irakkriget kostar USA. Håll till godo.


Terrorhotet: DN, DN2, Svd, Svd2
Konserten:Svd, DN