söndag 1 juli 2007

Terrorister, Irak och George Michael

Läser om senaste dagarnas terrorhot mot Storbritannien. Terroristerna väljer tidpunkt noggrant: Bye bye Blair and wellcome Brown. Fruktansvärt cyniskt, men sannolikt effektivt!

Brown har ju tidigare signalerat en ny hållning i Irakkriget och valt en utrikesminister som varit mycket kritisk till britternas deltagande i Irak. Dock svårt att se vem som gynnas av detta? Tvingar det Brown att hålla kvar brittiska trupper längre än han velat? Kanske.

För övrigt såg jag George Michael i fredags på Globen. Det var som ett jättedisko. Kul. George Michael gjorde ett politiskt statement när han, under låten Shoot the dog, blåste upp en jättedocka på Bush som hade en Bulldog mellan benen. Också låten freedom, hans sista låt, hade en lite vidare mening just denna kväll.Har satt in en räknare på min blogg som visar hur mycket Irakkriget kostar USA. Håll till godo.


Terrorhotet: DN, DN2, Svd, Svd2
Konserten:Svd, DN

4 kommentarer:

Martin sa...

De senaste årens terror attacker, dess officiella förklaringar och regerings finansierade rapporter är minst sagt svaga, FBI har t.o.m. erkänt att de inte har tillräcklig
grund för att knyta Usama bin Laden till attackerna den 11e september. Man undrar ju då vad skälen var till en invasion av Afghanistan?

Hur vida dessa attacker i storbritannien är utförda av radikala islamister eller av andra intressen lämnar jag till någon annan att spekulera i för nu, men det verkar ju märkligt att de radikala islamisterna skulle använda bensin som bomber(?). Denna attack verkar ha gått ut mer på att skapa en psykisk hellre än fysisk skada.

För att få en nyanserad bild av det hela(i kontrast till media) föreslår jag alla att kolla in filmen Terrorstorm på google http://video.google.com/videoplay?docid=786048453686176230

Robban sa...

Vem som gynnas av terror bombningar? Antyder du att terroristerna kan gynnas av terror bombningar? Klantiga amator islamist mordare kan val inte gynnas av att forsoka med massmord attentat.

Irak har inget med de inhemska terror daden att gora. Den enda likheten eller koppling som kan goras ar att det ar Muslimer som ligger bakom terrorrattentaten som i 99% av alla terror attentat i varlden och att de flesta sympatiserar och stodjer varann.

Fragan ar om muslimer gynnas av att det bara ar muslimer som begar sa manga mordiska attentat runt om i varlden. Varfor tar inga muslimska ledare avstand ifran dessa attacker?

Till martin som ar en konspirations teori fantast vill jag ge tipset att titta pa denna konspirations teori video;

http://www.youtube.com/watch?v=qmFcdie-Orw

Tobias Struck sa...

Luciano. Det finns tydliga indikationer på att 7/7 2004 var ett inside-job: Exempelvis hade London-polisen en övning mot en hypotetisk terroristattack tidigare denna dag, där exakt samma tunnelbanestationer och busslinje angreps. Vad är oddsen för att något sådant sker slumpmässigt? Det var en rökridå som skulle förvirra och sakta ned de egna när de riktiga dåden kom. Kolla vad polischefen säger om denna "slump" i nyheterna i Alex Jones film "Terrorstorm" på Google video.

Att det kommer angrepp nu, är för att Brown skall få en ursäkt att behålla brittiska styrkor i Irak. De behövs för att styra kaoset i rätt riktning: En ny diktatur - bara mer följsam mot USA:s och Storbrittanniens handelsvillkor angående oljan (10 % av världens brukbara oljefält finns i Irak).

Al Qaida är en bluff. Den verkliga islamistiska terrorismen står Hamas och Hizballah för. Men om deras terror mot Irael tiger väst-media. Varför? Skall inte alla vara rädda för vargen? Jo, vi skall tro att USA och Europa är hotade av islamistisk terrorism. Men varför skulle islamister ha något mot oss? Vi banar väg för deras vigdning här genom alla flyktingströmmar och all anhöriginvandring som vi orsakar genom våra handelshinder och krig. Och vi bidrar till deras rekrytering genom att få vanligt folk att hata oss samt hålla nere dem på en okunnig nivå, där de lätt kan drabbas av fanatismens budskap.

Tobias Struck sa...

Robban. Varför angrepp USA Afghanistan och Irak, när 9/11-piloterna var egyptiska och saudiska? Var är massförstörelsevapnen som det påstods att Irak hade? Varför Lät Bush 30 medlemmar ur bin Laden-familjen resa ut ur USA under flygförbudet efter 9/11, när Usama redan var misstänkt? Varför hittar ingen Usama bin Laden? Vet du att George W. Bush är bästa kompis med den saudiska prinsen, att de är som bröder och har känt varandra sedan ungdomstiden och familjernas oljeaffärer? Vet du att de går hand i hand när de träffas? Visste du att Saudiarabien har sharia-lagar, alltså värre lagar än Irak hade? När skall USA ge Saudiarabien demokrati?

Vore fint om du bara kan svara på frågorna. Skämt om konspirationsteoretiker ger inga svar.