måndag 2 juli 2007

A-kassehaveri: ökade krav, hot och fattigdom

Redan från första dagen måste en genomsnittlig medlem i Kommunal ta vilket jobb som helst i hela landet som ger en lön på 13000 kronor. Samtidigt kommer en säsongsarbetare att tvingas leva på 5 918 kronor – före skatt, skriver Kommunals förbundsordförande Ylva Thörn Svd Brännpunkt.

De försämrade villkoren för a-kassan har lett till ökad irritation och ibland till och med hot mot handläggarna i kassorna, uppger Ekot.

Och hälften av de arbetslösa vill inte flytta för att få nytt jobb. Samtidigt tror en stor majoritet att de får ett arbete inom ett halvår, enligt en undersökning som Svd redovisar.

Dyster läsning. Littorin borde ta sommaren på sig att fundera på varför han ger sig på de som har de svårast samtidigt som Sverige går som tåget.

4 kommentarer:

jeppen sa...

Ylvas debattartikel är ett intellektuellt haveri i sig. Ingen diskussion, ingen balans, ingen eftertanke, ingen sans. Bara en massa oförsonlig retorik där de politiska motståndarna utmålas som våldsbrottslingar.

Och hon förklarar inte varför "säsongsarbetare" ska kunna jobba halva året och leva andra halvan av året på mina skattepengar med samma lön som under jobb-perioden. Bara tanken är ju sjuk!

Francisco d'Anconia sa...

Varför är det faktum att man "har det svårt" grund nog för rätten att parasitera på andra? Det är klart att snyltarna blir arga när de måste jobba för sin överlevnad, men det gör det inte mindre moraliskt riktigt.

Grottolle sa...

Och vilket parti var det som ville få bort säsongsarbetare då??
Sen vet ju alla normalbegåvade personer att det är svårt få bort alla säsongsarbeten. Men Alliansen ville ju inte vara med om att rätta till dom problemen.

Anonym sa...

Fransisco! Är det inte jobbigt att gå omkring och förakta sina medmänniskor hela tiden?
Kom ihåg: Empati botar apati!