torsdag 5 juli 2007

a-kassehaveri 3.0

Vi hade en bra fungerande inkomstförsäkring. Sedan kom borgarna och Littorin. Under veckan har vi fått rapport efter rapport om problemen som den nya Littorinska A-kassan orsakat. Idag får vi veta att avgiften riskerar att höjas. Suck, suck...och suck. (Svd, DN).

Studio ett jagar idag en moderat för att ta debatten om a-kassa. De ringde precis. Undrar vem de tar?

5 kommentarer:

Anonym sa...

"Vi hade en bra fungerande inkomstförsäkring" Försäkring? Om vi tar IFMetalls medlemmar betalde de ca 1000 kr i "premie" under 2006. Jämför man då vad ersättningen blir är den sexton gånger premien per månad. Är a-kassan ett bidrag? Bra! Då är det helt rätt att a-kassan börjar se ut som en försäkring!

Alexander sa...

A-kassan är långt ifrån självfinasierad så att kalla det för en försäkring är helt absurt.

Anonym sa...

Nu är det viktigt att socialdemokraterna får egen majoritet 2010.

Anonym sa...

"Nu är det viktigt att socialdemokraterna får egen majoritet 2010." S kommer aldrig få egen majoritet. De kommer sitta i knät på två vänsterpopulistiska partier, som tror pengar växer på träd!

Nils sa...

"bra fungerande"? Din definition på ett system där:
* likartade ärenden bedöms olika av olika a-kassor, fastän de ska ha samma regelsystem, särskilt vad gäller arbete via bemannings- och konsultföretag
* olika handläggare på samma a-kassa kan bedöma likartade ärenden helt olika
* a-kassan aldrig svarar skriftligt på förfrågningar (uppenbarligen för att inte lämna skriftliga bevis) , utan du för att vara säker i rekommenderat brev får skicka ditt refererat av samtalet till a-kassan.
"bra fungerande"?