onsdag 7 mars 2007

Sabunis hederÅterigen är hedersrelaterade våldet i Sabuni agenda i Expressens fjärde sidan ocg i DN säger hon "Hedersvåld mest akuta jämställdhetsfrågan"Hedersvåld mest akuta jämställdhetsfrågan".


Låt de vara sagt: Allt våld mot unga flickor/kvinnor är oacceptabel och ska bekämpas. Oavsett om det är i hedersnamn, i fyllan eller ett svartsjukedrama. Hedersvåldet har sina speciella dimensioner och kräver olika sorts insatser. Något som Mona, Qaisar och jag skrev om i GP i höstas. Vi sossar gjort mycket på området, mer kan göras.

Sabuni du har varit väldigt bra på att komma ut i media, få till den extra knorren som gör att media blir intresserade. Men så är du garvad pr-konsult. Hederelaterade våldet har du försökt göra till ditt signum i media bruset. Som när du krävde att ”alla unga tjejer” skulle tvingas till gynekologtest på samma sida för mer än ett år sedan eller när du skrev din bok ”Flickor vi sviker”. Förslag som du backat från. Kolla mina skriftliga frågor om huvudduk och gyntest till dig Sabuni och dina svar på dessa två. Svar 1 och svar 2.

Men vad mer? För lika bra som du har varit på att komma ut i media, lika dålig har du varit på att komma med en politik för att bryta för utanförskapet. Tvärtom – vad gäller flyktingmottagningen har du varit med att skapa kaos. Dessutom är integration och mångfald och de utmaningar Sverige har enorma. Mycket mer än hedersproblematiken, Sabuni!

På de andar områdena håller dessutom dina statsrådskompisar på att ställa till det. På arbetsmarknadens område rycker de undan stödet till alla människor som lever i utanförskap genom nerdragningar i vuxenutbildning och arbetsmarknadspolitik, segregationen i skolan skärps och de ekonomiska klyftorna växer igen.
Inlägget är pingat på intressant.se

Inga kommentarer: