torsdag 19 april 2007

Jimmy Åkessons 2 lögner – sämst är att han inte ger oss svenskar svar på våra utmaningar!

I media (aftonbladet, Svd, DN, Brors analys, expressen 1, 2)

1. Diskriminering finns inte? Okunnigt!

Ibland diskrimineras äldre, andra gånger kvinnor eller funktionshindrade. Detta görs ofta inte för att jävlas eller för att man är främlingsfientlig. Åkesson hänvisar till denna Svenskt Näringsliv. Har skrivit om det här. Tyvärr påverkar också ibland hudfärgen, namnet eller i det faktum att man är född i ett annat land möjligheter att få jobb. ILOs rapport "Discrimination against native Swedes with immigrant origin in access to employment” visade att en man med ett namn som uppfattas som främmande måste söka ett arbete 18 gånger för att få napp i Malmö Stad medan det för en man med namn som uppfattas som bekant (läs: svenskklingande namn) räcker med fem försök. Läs här. Också tester när man söker bostad har gjorts.
Antalet anmälda till DO eller hur många fällande dommar är inget bevis.


2. Bluffen om de 5% riktiga flyktingarna


1 procent adoptivbarn, 23 procent EU/ESS medborgare var av nästan häften är från ”gamla EU” (omvänt har flera landsmän till oss flyttat till dessa länder), 8 procent är gäststudenter, 7 procent fick stanna av arbetsmarknadsskäl (men detta först efter arbetsmarknadsprövning och endast tillfälligt uppehållstillstånd exempelvis fotbollsspelar, professorer, It-tekniker med speciell kompetens, mm). Dessa får stanna så länge de arbetar här. 4 procent fick uppehållstillstånd efter synnerligen ömmande skäl och humanitär skäl. Är dessa inte flyktingar när vår lag definierar dem som det? Enligt tillfälliga lagen förra året fick ca 12 procent stanna och ytterliga 5 procent fick tillfälliga uppehållstillstånd enligt tillfälliga lagen – en domstol har gett dem flyktingsstatus. Därutöver har vi de som är anhöriga till flyktingar – ska inte barn och respektive få komma? Vi har de svenskar som gifter sig med någon från ett annat land – ska det förbjudas? Men den här statistiken är ointressant för dem som vill driva testen om att vi inte tar emot ”riktiga flyktingar”. Verkligheten är inte lika iögonfallande och slagkraftig som du vill framställa den. Det säger mer om den som använder statistiken.


3. Men Åkessons stora problem är…

att Sverige ständigt har förändrats och påverkats inte bara av invandringen, utan av andra fenomen såsom globaliseringen, ny teknik, kommunikationsmedel, modernisering, mm. Dessa har alltmer utmanat vår gemensamma identitet som nationalstat (inte minst under de senaste 30 åren). Detta är både bra och dåligt, men en oundviklig utveckling. Att tro att man kan sätta stopp för den utvecklingen är naivt. Det vi måste göra, tror jag, är att försöka hantera det Sverige vi lever i. Försöka hitta ett sammanhållande kitt som ändå också ger alla svenskar som bor här utrymme att leva våra liv som vi vill (utan att vi skadar andra medmänniskor). Häri ligger den stora utmaningen som är långt mycket större än hur många flyktingar Sverige tar emot. SDs problem är att de fångar känslan men erbjuder inte några lösningar på de utmaningar Sverige står inför.

Dessutom är SD ett högerparti som inte ställer sig på vanligt folks sida. Se vilka de röstar med lokalt. Lägg där till deras unkna (och fundamentalistiska) syn på abort. Tyvärr är oönskade graviditeter ett problem. Det kunde vara din dotter som drabbas av det...

21 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt önsketänkande Astudillo. Personligen tycker jag detta talar sitt tydliga språk över hur Sahlin tycker debatten gick i kväll: "Sahlin lät tveksam till att debattera fler gånger med Jimmie Åkesson.
– Det gav inte mersmak. Nu vill jag debattera med Fredrik Reinfeldt." Väl mött i riksdagen 2010! : )

Anonym sa...

Alternativt kan ni släppa fram näste man/kvinna till rakning. : ) Du var ju själv sugen ett tag. Finns lustan kvar? /Johnny

Anonym sa...

En stund in i debatten önskade jag livet ur Åkesson; så jäkla tjockskallig och enkelspårig att det är sjukt.

Men samtidigt avskydde jag Sahlins snack om att de är ett högerparti! Det är de verkligen inte! De är inte för lägre skatter i någon större del. De är inte för marknadsliberalisering (dvs. ekonomisk högerpolitik). Att stänga sig inne i sitt land är heller inte ekonomisk högerpolitik.

De är för försämrade abortmöjligheter: det är inte liberalt.

Det är inte direkt vänster heller. Snarare moral-religöst-konservativt.

Var hamnar liberalismen på den svart-vita distinktion som ni använder er av när ni talar om höger och vänster?

För mig är vänstern allting som tar bort människors incitament att lyckas och må bra i livet, genom att skylla på solidaritetsprincipen in absurdum. Socialism är för mig något som bestämmer över människor, som tar bort deras val och friheter, förstör entreprenörskap i samhället och får folk att må dåligt.

Men SDs skitsnack var snäppet värre. Hu, vad hemskt! Och vad äckligt att de använder sveriges flagga som symbol. De borde inte få gå i närheten av den! Så när SD nämnde företag och entreprenörskap så mådde jag riktigt uselt.

Ändå tycker jag att man kunde minska flyktinginvandringen, kanske genom ökad lobbying i EU-kommissionen och parlamentet -- låt de som är här aklimatisera sig först. Faktum är också att de enda jag blivit misshandlad av är invandrare, plus att (för) många invandrare är rasister, precis som för många svenskar är det.

En annan konstig sak med Sverige är att vi har ett högerparti som kallas för moderaterna som innehåller allting som är både konservativt och liberalt, medan folkpartiet bara blir mer och mer konservativt (har gått om moderaterna på vissa punkter) och centern med sina hispiga tankar om mindre kärnkraft, men med en partiledare som talar om bävrar, går mer in på liberalism!

Sedan å andra sidan är socialdemokraterna konservativa i och med att de vill konservera vad de har skapat.

Anonym sa...

DU! Det spelar väl ingen roll om ett parti är till höger eller vänster för att det ska vara på folkets sida!!!!

Jorma sa...

1. Och..finns folk som diskriminerats genom vräkning enbart för dom är Sd.

2. Bra om du hänvisade till källa och fakta!

3. "Sverige ständigt har förändrats och påverkats inte bara av invandringen"
Nej precis, den påverkas även utav odemokratiska vänsterkrafter och AFA.

Jorma sa...

Till anonym som skriver "Och vad äckligt att de använder sveriges flagga som symbol"
Jasså gör Sd det? sist jag kollade på deras hemsida så använde dom en blåsippa...kanske bra om du skaffar dej kunskap om partiet innan du önkar livet ur deras partiledare!

Anonym sa...

Hela EU MÅSTE ta större ansvar och det är hög tid att frågan om flykting-kvoter tas upp i EU beroende på ekonomi och plats!

Varje land inom EU måste ta sitt ansvar!

Vi står SNART inför en klimatkatastrof då det kommer MASSOR med flyktingar som svälter!

EN FÖR ALLA OCH ALLA FÖR EN!

JOhan sa...

Verkligenheten är ju den att de flesta kommer till Sverige av just ekonomiska stjäl. Sen vet vi att Sossarna aldrig kommer erkänna sitt fatala misslyckande utan i stället ljuga.

islamfakta sa...

Angående diskriminering så finns det ingen vetenskaplig undersökning gjorts. Varför är alla så rädda för att göra en seriös undersökning? Kanske för at diskrimineringen inte är så utbredd?

Att låta en invandrarman och en svensk kvinna söka bostad säger inte så mycket. Att den svenska kvinnan får fler förfrågningar om lägenheter kan ju bero på att hon är kvinna och inte att hon är svensk

Robert sa...

Sd är ett högerparti genom sina konservativa, otidsenliga värderingar. På samma sätt som Kd är höger, trots att kristendomen i sig är väldigt socialistisk.

Förstår dock inte varför man ska slösa tid på att debattera med ett litet parti som inte ens sitter i riksdagen? Debattera med SPI och Vårdpartiet också, när ni ändå håller på.

Anonym sa...

Herregud, i vilken värld lever ni som inte ser diskrimineringen? Är ni så utsatta själv så att ni inte kan se den? Det är ju kanske möjligt och i så fall lite sorgligt för solidaritet, humanism och vanligt vett är inte något vi bara kan ha när det går bra för oss och när vi känner för det.

Anonym sa...

Astudillo, klart du måste debattera mot SD! du är ju ung och kommer från den del av landet där både stödet för SD är starkt och integrationsproblemen är stora. ta tag i mattias karlsson eller björn söder och utmana dem på deras egen planhalva!

Du, om någon, av s-politikerna borde kunna säga något bra. Tyckte för övrigt att du och "Dallas" är de enda med invandrarbakgrund som sagt något vettigt i media om problemet med ungdomsgängen i Rosengård.

Weine Berg sa...

5 % flyktingar? De är väl färre än så? Såvida man inte vill påstå att FN har fel med sin definition på flykting?

Realisten sa...

fyfan Sverigedemokraterna regerar ,få en cykel på köpet,sahlin krossades utav SD thats it.Ska vi tippa på att SD har minst 10% i nästa val :-)

Anonym sa...

Ge oss Astudillo nästa gång = fler röster till sd! : )

Anonym sa...

"5 % flyktingar? De är väl färre än så? Såvida man inte vill påstå att FN har fel med sin definition på flykting?"

Om jag inte minns fel så säger FN 3 %. Medans Socialdemokraterna säger 100 %.

Angående diskriminering, i 3 kommuner har man nyligen testat anonyma ansökningar vid jobb, det visade sig att det inte hjälpte, hur förklarar ni i förnekelsevänstern det?

Tobias Struck sa...

Luciano. Jag förstår inte riktigt: Diagrammet visar ju att det är väldigt få av invandrarna som är flyktingar enligt FN. Allra mest på grund av nettokostnaden på 2 % av BNP men inte minst på grund av segregationen med sina negativa följder, så borde vi strypa invandringen från den fattiga världen.

Debatten om huruvida sd är ett höger- eller vänsterparti är ointressant för mig, jag är ju liberal nationalist och har min egen ideologi. Men det är chockerande att så många svenskar bor på månen och tror att allt kommer att bli jättebra bara de stoppar huvudena i månsanden.

Anonym sa...

Lars Ohly erkänner: “Det vi hade befarat besannades: det går inte att vinna debatterna mot sd på det här sättet.” Källa: DN den 20 april 2007.

Anonym sa...

Hahahahaha liberal naionalist!?!?!?!?!?!?!?!

Anonym sa...

Mona Sahlin vill inte ta en till debatt med SD, M ledaren vill inte, Lars Ohly sajer att man inte kan vinna en debatt med SD, det ar sant, helt riktigt. Ingen kan vinna en debatt med SD efersom det inte finns ett enda bra argument for en okontrollerad massinvandring. SD's argument bevisas med dagliga tidnings rubriker. Det var darfor inte konstigt att SD blev nast storst parti efter moderaterna i SvD's (svd.se) val for 2 veckor sedan, fore debatterna. /Nils P

Tobias Struck sa...

Anonym. "Hur får du ihop liberalism och nationalism?"

Den frågan får jag ofta. Exempelvis här. Detta är mitt svar:

Angånde liberal nationalism, så var exempelvis John Stuart Mill nationalist. Frankrike och USA är bra exempel på länder helt och hållet grundade på det sena 1700-talets liberala nationalism. Min nationalism handlar främst om medborgarskap och folkförenande minsta gemensamma nämnare för folkets etik, som ju skall korrespondera med lagstiftningen för att staten inte skall bli repressiv. Kulturen är idéernas medium. Det räcker inte att en liten klick intellektuella har liberala ideal, för att samhället skall kallas liberalt. Begreppet "liberal nationalism" användes nog inte förrän under 1800-talet, dock. Och jag har min alldeles egna variant.

Hur får jag ihop det? På detta sättet: Jag anser att det är meningslöst att tala om rättigheter, om vi inte menar samförstånd som stöds av lagar och en rättsapparat. Rättigheterna måste kunna skyddas av en konkret jordisk byråkrati och polis för att vara meningsfulla att tala om. Jag tror att det till detta krävs minsta gemensamma kulturella nämnare i folkets diskursiva miljö, som ett etiskt stöd för lagen, för att inte lagen skall urholkas och de i vårt fall jämlika liberala medborgerliga rättigheterna slumpas bort.

Jag är kritisk till den svenska invandringspolitiken, för att den främst syftar till att dumpa låga löner och skapa ökad stress med ökad konsumtion och tillväxt som följd. Ingen mår bra i ett moraliskt mångkulturellt och segregerat samhälle. Tryggheten minskar för alla.

Bara 7 % av invandrarna är flyktingar (Migrationsverket). Anhöriginvandringen från den fattiga världen är större än flyktinginvandringen och ökar. Vad har detta för POSITIVA konsekvenser för Sverige som helhet? Nej, det återskapar patriarkala kollektiv från Nordafrika och Västasien, sätter kollektivmedlemmen under press och hämmar individens moraliska assimilation till en frihetlig syn på sexualitet, kön, karriär och familj. Det genererar utanförskap, i vilket dubbelt så hög kriminalitet (BRÅ) och annan social belastning kommer som svallvågor.

Invandringen har gått från att tillföra samhället värden till att sedan 1994 ha ett negativt resultat i BNP på 2 % (Sakine Madon). Kvinnor är särskilt utsatta (FN). Detta är ett omänskligt sätt av de som styr och tar död på medborgarens värdighet.

Det hjälps inte att några nyliberaler vill ta bort skatter och bidrag för att lösa problemet. Sverige kommer inte på många år än att rösta för ett sådant systemskifte. Däremot finns det ett starkt stöd för en mer restriktiv invandringpolitik, även om få och däribland jag kan förlika sig med just SD.

Jämlikhet inför lagen är den enda jämlikhet som jag tror på, men jag tycker även att allt för stora sociala klyftor bäddar för trubbel. Därför tror jag på solidaritet mellan medborgare och medborgarens trohet mot andra medborgare och sitt eget land framför trohet mot andra länders medborgare och andra länder.

Detta gynnar inte bara solidariteten, utan även säkerheten och bevarandet av kapital i Sverige. Pengar skall aldrig sättas främst! Kapitalism är jättebra, men vilket slags kapitalism? Rovdjurskapitalism? Nej tack.

Jag är klockrent mot oprovocerade invasioner för att få kontroll över "underutvecklade" folks naturtillgångar, vilket jag anser gör mig MER liberal än många som tillhör det "liberala" etablissemanget. Frid, för fan!

Jag är INTE mot att ta emot flyktingar och efterfrågad arbetskraft, jag är INTE mot en gradvis utveckling av vår kultur genom influenser utifrån (för övrigt enda sättet att få en utveckling). Jag anser INTE att svensk midsommar är finare än det kurdiska nyåret och jag rangordnar INTE "raser".

Kultur är alltid mångkultur: Pop eller rock, trädgård och en öl eller skyskrapa och en latte etc. Det är den moraliska mångkulturen som vi måste bekämpa. Begripligt?