torsdag 19 april 2007

Sabuni på safari?

Idag meddelar Nyamko att hon imorgon åker till Rosengård (expressen). Men hon är tydlig: hon har inga löften om åtgärder. Det förstår jag efter att ha läst vårbudgeten. Minns ni när Lasermannen härjade och Carl Bildt och Birgitt Friggbo åkte ut till Rinkeby Folkets Hus? Inte heller dem hade något med sig mer än sången "We shall over come"...vilken sång kommer Nyamko vilja sjunga?

Såg ni förresten debatten i SVT? Jag har mycket synpunkter. Återkommer. Men det blir en interpellationsfråga till statsministern. Kolla mitt tidigare inlägg.

2 kommentarer:

Petter sa...

America Vera Zavala kommenterade debatten på sin blogg i morse. Indignerat.

Tobias Struck sa...

Luciano. Hon kan sjunga samma sång men byta betydelsen av "vi" till storkapitalet och den politiska överklassen. Ju mer stress och frustration bland fattiga - desto mer tröstlös konsumtion av droger, mediciner, tobak, sprit, TV, socker och fett. Nyamko gillar nog utvecklingen i Rosengård. Varför annars fortsätta att ta in anhöriginvandrare från fattiga länder utan att ens subventionera småföretag? Jag vet att jag tjatar, men vad tror du att pojken med fingret i dammen gjorde?

Det är inte kul med tillväxthysterin längre. Ingen tycker det. Det är inte kul längre med reklamen som vi översköljs med för att konsumera sådant som vi inte behöver, bara för att hjulen skall snurra i ekonomin.

Det vore ett värdigt liv med all denna modernitet att kunna lita på att grannen har samma etik och att närlivset får vara kvar. Men det tycker inte regeringen. De gillar hysterin. De sitter ju i vagnen, de trampas inte ned av hästarna.

De kommer över. Men du, du ligger under.