tisdag 17 april 2007

Stefan och Jaris välkomna hem - men var är Bildt?

Uppdaterad med Bildts dåliga försvar i KU:
Det är en positiv och glädjande nyhet av att våra svenskar Stefan Johansson och Jaris Hjortman, som under en längre tid varit orättvis fängslade i Iran, är på väg hem (Svd, DN, SR). Min partivän Urban Ahlin har varit mycket aktiv för att få hem dem. Har för övrigt tidigare skrivit om Iran i min blogg.

Igår hade jag förresten en debatt mot Carl Bildt om situationen i Irak (läs). Bildt medger inga misstag eller felsteg i sitt handlande. Överraskad? Inte? Inte jag heller.


Igår förhördes också Ian Lundin (Svd, DN) om Bildts olje-business. Idag är det Bildts tur att förhöras av KU för sina affärer med Lundin Oil.

En dag som denna blir de politiska kontrasterna och engagemanget så oerhört tydligt. För en sosse som Urban är ingen uppgift för stor eller för liten. Men vad gör Bildt mer än sitter på sina höga hästar och betraktar världen? Business!
Så här säger Bildt i KU: DN, svd, Aftonbladet, Expressen). Måste säg att det är magstarkt att jämföra Bildt med Hittler. Helt enkelt opassande!

4 kommentarer:

Jesper sa...

Mycket bra debatt mot Bildt. Dina inlägg altså, hans svar var inte mycket att hänga i julgranen.

Luciano Astudillo sa...

Tack!

/M sa...

Får man be dig utveckla lite vad det var som var dåligt med Bildts KU-framträdande idag?

mis sa...

Att hoppas på att Bildt skulle medge att han är allt annat än perfekt är nog att vänta sig för mycket, dessvärre. Kanske är det dags att Vatikanen helgonförklarar honom dessutom?