söndag 15 april 2007

A-laget mindre än s: Borg is my man!

I dagens Ekots Lördagsintervju öppnar finansminister Anders Borg upp för att ta bort bostadsbidraget (Svd, DN). Bostadsbidraget är kanske det stöd som finns i Sverige med bäst fördelningspolitiska effekter – från den som har mycket till den som har lite. Lägg där till borttagandet av förmögenhetsskatten och fastighetsskatten, utförsäljning av gemensam egendom till privat profitörer samt attacken mot löntagares inkomstrygghet - man känner inte längre igen sitt Sverige!

Förstår att det mullrar i Sverige och att alltfler vill se en annan regering. Nås också av att vi socialdemokrater nu själva är större en de fyra borgerliga partierna ihop. I GP kan man läsa senaste opinionsundersökning ( står också i DN).

Missförstå mig inte. Mona Sahlin har varit bra som ny partiledare de första veckorna, men vår uppgång beror nog mycket på herr finansminister orättvisa skattepolitik. Borg is my man!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Chockerande att en riksdagsledamot är så illa påläst! Säger en del om varför (s) blev bortröstade.

Väldigt illa att löntagares inkomsttrygghet är baserad på bidrag...

Anonym sa...

Media skriver att Borg vill ta bort bostadsbidraget, och det vill han säkert på sikt. Men det förslag han hade nu handlade ju inte om att ta bort bostadbidraget. Det var ju precis som med fastighetsskatten, fråga om en omfördelning från fattiga till rika. Och det kommer ju regeringen att fortsätta med, man kommer t ex snart att ta bort imkomstsgränsen i studiemedelssystemet. Fler rika får bidrag, och på sikt leder det naturligtvis till att man måste ta bort det helt.