tisdag 17 april 2007

Rosengårds bränder

Jag är jävligt förbannad på det fåtalet ungdomar som förstör för en hel stadsdel. I tre nätter har de härjat. Nu kablads återigen den negativa bilden om Rosengård ut (DN, Svd, Aftonbladet, Experssen, SVT, TV4)

Polis och brandkår ska ha vårt helhjärtade stöd, precis som alla de Rosengårdsbor som ser sin stadsdel förstöras. Rosengård som på så många sätt var på gång! Ska vara med kl 0745 och prata om Rosengård i TV4. Har tyckt lite innan. Hoppas vi kan se framåt...

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Luciano!
Jag ville bara kommentera din beskrivning av Sverige.
Sverige är absolut ingen demokrati
och har aldrig varit.Totalitär demokrati är en passande etikett.

Anonym sa...

Hej !

Det saknas inte ord till det som händer i Rosengård , dvs 1/3 del av Rosengård , det saknas hanling och det är föräldrarna som är slapphänta och inte tar sitt ansvar
för sina barn och deras handligar
det är inte staten eller någon annan det är Ni föräldrar och släcktingar som måste aggera. Annars har vi värre händelser att vänta , Sen måste Ordningsmakten få arbeta ifred och inte bli smutskastade för allt de gör och inte gjorde .

Fd Malmöbo som inte stod ut med skiten i Malmö

Anonym sa...

Hej!
Merparten som bor i Rosengårdsområdet vet vi alla att de har en invandrar bakgrund! Mödrarna ser sina söner som smågudar som skall få lov att ha fritt spelrum medans döttrer skall gå i herrens tukt och förmaning! Det borde kanske vara omvändt att någon vred om örat på bråkstaken som saknar moral kod!

Anonym sa...

Hej Luciano!

Testar bara om mitt inlägg går fram.

Anonym sa...

Varför är tidigare inlägg av dig omöjliga att kommentera?

Anonym sa...

Det som händer i Rosengård kommer inte som någon överraskning. Invandrarungdomar som drar omkring i gäng och tror dom är smågudar. Går till attack mot polis och räddningstjänst. Det är väl bara politiker och kommunala tjänstemän som är rädda om sina karriärer som inte törs ta bladet ifrån mun och säga som det är: Invandringspolitiken i Sverige har gått åt h-vete!!
Och, var är föräldrarna till dessa guldgossar, ut på gatorna och visa vad ni tycker!!

Luciano Astudillo sa...

Många kommentarer!

Sverige är en demokrati. Men den har sina brister.

Ja, en stor andel svenskar med rötter i andra, länder. Men svenskar. Och visst finns det en liten grupp ("guldgossar") som förstör för en hel stadsdel och säkert föräldrar som inte räcker till. Gör det bara inte för enkelt hur förbannade ni än är. Jag tror inte polis och brandkår är bara är pk, men visst har de rätt att vara besvikna (precis som alla vi andra som älskar Malmö för att Malmö är Malmö).

Anonym sa...

Utvisa de familjer som inte sköter sig på stört.
Totalstoppa övrig invandring!
För övrigt anser jag att Rosengård gott kan få brinna ner om nu det är så invånarna vill ha det.

Anonym sa...

Sysslolosa aggresiva huliganer som inte behover arbeta eller vara i skolan, dom far sina bidrags pengar oavsatt vad dom gor. Deras mammor och pappor struntar i allt, dom har inget ansvar eftersom det ar inte deras land eller bostadsomrade. Dom far sina pengar oavsett hur mycket skada deras barn orsakar. Dom tittar pa Al Jazeera och bygger upp sitt hat emot vast varlden och den svenska kulturen, Dom slipper jobba, slipper betala for skadorna och har inga krav pa sej. Det maste bli ett slut pa detta! Vem ska se till att detta upphor? /Nils

Anonym sa...

Lite skrämmande att läsa en del av kommentarerna. Ja, majoriteten av invånarna i Rosengård är invandrare. Också invandrares ungdomar kan bära sig illa åt och behöva veta var gränser går. Men bus och idiotiska tilltag har gjorts av ungdomar med svensk bakgrund också. Ungdomar har väl i alla tider testat gränser, mått dåligt och varit ursinniga. Bra att det tas itu med det nu direkt och att alla säger att det är idiotiskt.
RS
kulturbloggen.com