fredag 20 april 2007

Allt lugnt i Rosengård, men var är media?

Anländer vi 21 tiden till Fritidsgården vid Hårdsväg. Möts upp av Camila, informationschef för Fryshusets Lugna Gatan, och en av de ansvariga för deras insatser i Rosengård i helgen.

En liten grupp småungar spelar data spel och längre in ser en grupp äldre killar på film. Ute är det dött. Vi går förbi Rosengårds Centrum ner mot Herrgården. Där möter vi ett gäng till från Lugna Gatan som står och småpratar med två närpolisen. Snackar lite med en av dem; Emanuel. Han har grekiskt påbrå och ser det som en tillgång i den stadsdelen han jobbar.

Vi går vidare tillbaka till fritidsgården vid Tegelhuset. Också där är det lugnt. Kan det vara Hip-Hop konserten på Inkonst, vid Möllan, som drar? Jag stannar där och pratar med fritidsledarna. De är, precis som många andra som bor och verkar i området, besvikna på den negativa publiciteten. Vi fortsätter och tiden tickar på.

Vi skiljs åt - jag och Lugna Gatan. Jag passar på att tvätta bilen. Vid macken står en polisbil och en annan kör förbi. Jag små snackar med en äldre Rosengårdsbo. - Mycket poliser idag, säger jag för att få ingång samtalet? Ja, det är bra, inga bränder, säger han.

Vi säger godkväll och skiljs åt. Det är inga journalister ute och dokumenterar den lugna vardagen. Tyvärr, tror jag, inte det är en slump.


Media: DN, Sydsvenskan, Svd, Ekot, SVT

3 kommentarer:

Anonym sa...

http://sydsvenskan.se/malmo/article233473.ece
Ja du, så länge varade det lugnet! Ingen är heller förvånad. Mer än möjligen den blåögde Luciano.
'Mycket poliser idag, säger jag för att få ingång samtalet? Ja, det är bra, inga bränder, säger han.'
Tycker du att det var ett bra samtal som du refererar? Jag tycker det är fullständigt horibelt! Inte fan ska polisen behöva vara där för att ungarna (jag skrev inte vad jag tänkte) ska låta bli att vandalisera bilar och elda upp vad dom nu tycker är häftigt att elda upp??? Skärpning och inse fakta - total anarki är i antågande. Den gode Ilmar sade härom dagen att han hoppas att Nyamko ser hur det ligger till och gör något åt eländet. Varför ska hon göra det??? Det kunde väl (s) ha gjort under alla år som dom satt vid maktens köttgrytor?
Janne

Luciano Astudillo sa...

Ja det är horribelt om det fortsätta. Inte häftigt! Men visst är det bra om det finns poliser också i Rosengård? Så här skirver föresten polisen om Rosengård: http://sydsvenskan.se/opinion/aktuellafragor/article233318.ece

Jag gör vad vad jag kan genom att egagera mig politisk och direkt i samhället! Vad gör du mer än sprider din vrede?

Anonym sa...

Jag gör som du, engagerar mej politiskt. Sen skulle jag inte kalla det vrede utan snarare frustration!
Janne