måndag 16 april 2007

Hotet mot demokratin!

Jag blir förbannad när jag läser och ser att Sverigedemokraterna inte kan ha sitt möte i Sverige (Svd och Aktuellt den 16/4). Ordningsstörarna heter AFA. Intolerans kan inte mötas med odemokratiska medel. Där måste samhället vara 100%.

Läs också denna intressanta artikeln skriven av PM Nilsson. Håller inte med i allt men han har en del poänger. Inte minst i detta:

Däremot har rädslan för sd som politisk motståndare varit överdriven. De etablerade ickerasistiska partierna har ansett att de förlorar sakdebatten eftersom de inte har några svar på de frågor om invandring som sd driver.

5 kommentarer:

Skuncke sa...

Sverige är tyvärr ingen demokrati.

Tobias Struck sa...

L. Jag såg dig idag i den TV-sända debatten med Bildt angående interpellationer som lagts om exempelvis Irak. Själv är jag liberal nationalist och röstade på Moderaterna, men jag börjar tycka att det finns vettiga socialdemokrater, däribland du. Det är bra att du sätter rättvisa främst, oavsett om det gäller det orättfärdiga kriget mot Irak eller AFA:s orättfärdiga våld.

Bra poäng av PM. Ta fram handlingsplaner för att lösa integrationsfrågorna istället för att se bort från problemen! Själv tror jag att vi måste stoppa anhöriginvandringen från länder utanför EU, eftersom denna bidrar till att återskapa kostsam patriarkal klankultur, som hämmar individens assimilation - men jag är öppen för att diskutera andra lösningar. Bara ni inte blundar för integrationens misslyckande, konstnaderna (invandringen innebär idag en nettokostnad på 1 % av BNP), den ökande ungdomskriminaliteten och den religiösa sekterismen - allt uttryck för ett socialt utanförskap, som i många fall har med kultur att göra.

Anonym sa...

demokrati?

detta ordets innebörd känner etablissemanget i Sverige överhuvudtaget inte till - det gäller inte bara detta oacceptabla behandlande av sd utan även den ständiga registrering av oss alla, epost registreras, likaså telefonsamtal osv - om man använder ordet "demokrati" i samband med Sverige är det väl ett halvdåligt skämt, som ingen kan skratta åt

Luciano Astudillo sa...

Hej på er!

Sverige är en demokrati, men det rättfärdigar inte att SD utsätts för tackasserier. För jävligt! Det ska sägas.

Tobias! Kul att någon som röstade på M tycker att jag är bra. Du har rätt: vi måste fixa en bättre integrtionspolitik.

Tror dock att att du gör det lite för enkelt för dig i frågan om anhöriginvandring, assimilering och kriminalitet. Vi har en ganska restriktiv anhöriginvandring redan, maka/make samt barn. Stora problem att skärpa det mer. Sedan är ju inte hederskulturen något utomeuropeiskt fenomen. vad gäller assimleringen kan man väl också hävda att Sverige och svenskheten också förändrats. Vi har assimilerat med världen, typ. Kriminalitet är i första hand en socioekonomisk fråga: 6 ggr vanligare att begå brott om du är utan arbete, 2 ggr större om du är född i ett annat land. Tror att arbetslösheten ligger är si så där 2 ggr högre bland utrikesfödda. Med detta sagt, ursäktar det inte en brottslig handling.

Tobias Struck sa...

Luciano. Det stämmer inte att bara makar och barn får uppehållstillstånd. Migrationsverket tillåter även sådana som har levt med familjen i ett annat land och har ett "socialt, ekonomiskt eller känslomässigt" band till familjen.

Anhöriginvandringen är större än flyktinginvandringen och ökar. Detta beror på att de otydliga reglerna missbrukas: Även sådana som antas gifta sig med en flykting i Sverige, kan accepteras. Jag har levt bland invandrare länge och ser hur det går till: Släktingar och vänner till flyktingar sätter press på dessa att erkänna dem. Någon som har bott här flera år har plötsligt en fru, en kusin eller en mycket nära vän till familjen som är på väg från Irak... Saken är att dessa personer som är på väg i realiteten kanske har bott i Ryssland i 13 år. Svårt att bevisa när de kommer utan pass och flyktingen här erkänner dem.

Detta ÄR ett problem.