måndag 21 maj 2007

Tv4 idag om flyktingmottagningen och IP

Idag är jag med i TV4 i 19-nyheterna: S kräver att alla kommuner ska ta emot flyktingar 3:34.

Här kommer interpellationen som jag lämnar in imorgon till Billström:

Mellan femton och tjugo nya flyktingar kommer till Malmö – varje dag. Kommunen kan inte ordna bostad till alla och krisen blir allt allvarligare. Nu planerar kommunstyrelsen i Malmö en ny begäran om hjälp av regeringen.

Så sent som i februari slog kommunens politiker larm om att Malmö stad inte kan härbärgera alla flyktingar som kommer till Malmö. I ett brev till regeringen efterlyste de bland annat större statligt ansvar för flyktingarna och att fler kommuner deltar i flyktingmottagandet.

Några konkreta resultat av korrespondensen har Malmö stad ännu inte sett, medan flyktingströmmen fortsätter att öka. Alla prognoser har spruckit för länge sedan och dagligen kommer femton till tjugo nya flyktingar till Malmö – något som kan innebära över 7000 nya flyktingar och invandrare bara i år.
De flesta av dem kommer från krigets Irak och ingenting tyder på att flyktingströmmen minskar.

Vilka åtgärder avser statsrådet att vidta för att samordna den nya mottagningsstrukturen?
Vilka åtgärder avser statsrådet att vidta så att kompetensen från Integrationsverket överföras till den nya strukturen?


Media: DN, Sydsvenskan

1 kommentar:

Anonym sa...

Malmo och Sodertalje vill stoppa invandringen till sina kommuner. De ovriga svenskarna fattar ingenting och vill nu omdirigera de nyankomna massorna. Allt man underar ar, "vilka atgarder ska vidtas for att integrera dessa massor?"
Fattar ingen att alla svenska kommuner, stader, fastigheter snart ar overfulla av sysslolosa, som kostar hundratusentals kronor per person och ar. Fattar ingen att det ar en katastrof pa manga plan som narmar sej i rasande fart. Malmo och Sodertalje fattar nu till slut, ni andra, nar ska ni fatta samma sak?
/ Klas