onsdag 23 maj 2007

Dåligt omdöme Strix!

Det finns skämt och så finns det dåligt omdöme (Svd, Svd-blogg, DN, DN2, DN3, Aftonbladet). Att ge sig på vår statsminister på det här sättet är helt sjukt. Min sympati är helt med dig Fredrik!

Man är väldigt påpassad som statsminister på både gott och ont. Till den onda delen hör en ökad hotbild. En hotbild som inte bara är riktad mot en själv, utan också mot ens nära och kära. Strixarna fattade nog inte ens vad de gjorde när de blåste SÄPO och statsministern. Nu sänds inte inslaget av SVT, vilket är en helt riktig bedömning.

Däremot har jag ett förslag på en utmärk låt för Fredriks personliga återvalskampanj 2010; Dilbas I´m Sorry. Passar utmärkt! Den kommer att gå rakt in i svenska folkets hjärta. Sjung Fredrik, sjung!
I painted a picture of you
your soul was red, and your mind was blue
destiny laid a light on my creation
This dream i had made
a slave of my passion
reality was always too far away
and we were happy
until it came too close one day
All of a sudden i faced
the truth of my dream
my love had only been a picture a scene
I suppose i needed too believe
didn't want too see
you had never been close to me
Im sorry, this illusion
has caused you a lot of pain
and I have no solution
I'll try to never be back again
I'm sorry
Yes i painted a picture of you
my dream was a lie and the lie became truth
reality held it's breath too long
It's disgusting what dreams can do
reality held it's breath too long
It's disgusting what dreams can do

16 kommentarer:

Anonym sa...

Varför skulle det vara sjukt att spruta vatten på statsministern? Han är en människa som alla andra.

Mikael sa...

Varför skulle det vara OK att förnedra ens "en människa som alla andra" i underhållningssyfte?

Anonym sa...

Strix skall vara glada det var i Sverige, i många andra länder hade säkerhetsvakterna skjutit ner dem innan de ens hade hunnit spruta sitt vatten.

Anonym sa...

Om man inte ens kan låta tv visa ett practical joke av det här slaget så tar yttrandefriheten definitivt stryk av det hela. Mikael: Det blir inte såna här reaktioner när ex. Carola råkar ut för skämtet, det är det som är relevant, inte vad som är förnedrande eller inte (jag tycker dock att en liten vattenstråle inte är så farligt).
I vilka länder förutom i diktaturer skulle vakter skjuta ihjäl en för ett sånt här skämt? Möjligen storbrittanien och usa, vilket visar mer vilken sjuk politisk stämning som råder där, än att vi skulle ha ett "snällt" system i Sverige.

Michel sa...

Jag tycker att det var bra att det hände, ur statsministerns perspektiv. Nu VET man ju om att han behöver mer livvakter.

Anonym sa...

Detta är en kommentar till layouten på webbplatsen:
Vit text på blå botten är visserligen snäppet bättre än mörkblå text på svart botten (har sett sådana) men är ändå svårläst, särskilt för den som kommit lite upp i åren.

Anonym sa...

när skall svenska folket stoppa vänstermaffian på SVT och deras helt verklighetsfrämmande arbeten?

Lars A. sa...

Strix har här visat att de och deras chef är ovärdiga att leverera till att public service företag.
Oavsett vem han är -är statsministern en symbol för den svenska staten och oss alla. Fruktansvärt omoget och primitivt

Anonym sa...

Vad de flesta här inte verkar förstå är att som enskild person är självklart en person som alla andra. Men när man attackerar honom i hans roll som statsminister är det en helt annan sak, spelar ingen roll att det bara var vatten, allt som kan tolkas som en attack är ju vansinnigt dåligt omdöme!! Minns ingen Anna Lind?

Johan

Anonym sa...

Hur kan man ens jämföra ett vattenskämt med Anna Lindh? Snacka om att nedvärdera allvaret av ett mord! Hur skulle STRIX kunna vara en del av en s.k. vänstermaffia? De är ju ett vanligt kapitalistiskt företag.

Anonym sa...

Självklart kan man inte jämföra en vattenattack och ett mord. MEN om man i dagens läge med alla terroristattacker och det som hände med Anna Lind tror att en fejkad attack kan vara "ett skämt" så är man uppriktigt sagt dum i huvet.

Johan

Anonym sa...

Utöver att det är kränkande mot FR så ska man betänka att han hade sina barn med sig. De vet med all sannorlikhet vad som tidigare hänt med Palme och Lind. De är säkert oxå medvetna om att deras far är ett plausibelt nästa offer. Nog tror jaf FR står pall för vattenslurken men man behöver väl inte skrämma ihjäl hans ungar....

Anonym sa...

Löjligt att det skulle vara dåligt omdöme, statsministern var knappast på premiären i sin egenskap som statsminister, utan som privatperson. Om det inte är hemskt att spruta vatten på t. ex. Carola eller någon annan så är det inte hemskt att göra det på privatpersonen Reinfeldt. Dessutom så kan vissa makthavare behöva känna på lite förudmjukelse, något som 1000tals medborgare drabbas av dagligen pga av de beslut politiker tar.

Anonym sa...

Det är rätt! Nu polisanmäls "skämtaren" från vänsterkartelltelevisionen som med tarvligt kranvatten befläckade vår gode av Gud och Marknaden utsedde Ledare Statsministern så. Varför ska den Store Ledaren, landets grandiose välgörare, behöva tåla skämt av det här slaget? Jag yrkar på fängelse för detta vattenpistolsbrott, men bara för att ha gjort åtlöje av vår Främste politiker. Varför kan inte SVT spruta vatten på andra mindre utsatta och ärolösa personer som hemlöse Nils eller den flitige arbetaren herrgårdsbyggaren G Persson.

Nicklas Eriksson sa...

Det roliga här är ju att garva åt alla anonyma pundhuvuden från högern.

"SVT-reportern" kom från Strix Television (privatägt, moahahahahahaaaa!)!!!! Dock hade hon klistrat en SVT-logga på mikrofonen!

www.svd.se

Vilka idioter ni är som tror att SVT skulle göra en sån grej! Det står den perverterade borgerliga privattelevisionen för i sin desperata jakt på sponsorpengar!

Anonym sa...

Yttrandefrihet är bra men begränsar sig till det fria ordet... Man får inte slå någon i ansiktet med motivationen att det är ett yttrandefrihetsskyddat uttryck för sitt missnöje.

Själv skulle jag bli irriterad om någon avsiktligt sprutade ned mig med vatten när jag gick på bio; skulle inte ni bli det?

Nicklas: SVT är beställare och dina licenspengar betalar.