onsdag 14 mars 2007

Littorins sista leende?

Du har kallats den leende ministern. Du har hittills varit hal som en ål och låtit det mesta rinna av dig. Men något vad annorlunda sist vi debatterade Plusjobben (protokollet hittar du här). Du var arrogant, dryg och sur. Hmmm…jag förstår dig:

- Långtidsarbetslösheten bland ungdomar har ökat med 200% sedan du tog över.
- Arbetsförmedlingarna förmedlar tom färre starta eget bidrag. Men vad hade du trott med den drastiska neddragningen av stödet ni genomförde i stödet till arbetslös.
- Du behöver runt 22 miljarder för att fixa en jobb- och utvecklingsgaranti. Pengar som Borg troligtvis inte kommer ge dig.
- Dina vänner är riktigt besvikna på dig för att du kramar kollektivavtalen. Vad sa dem till dig i Örebro i helgen på er kommunkonferens? Eller dem pratade inte alls med dig? Jobbigt.
- Nystarsjobben som skulle vara lösningen med stort L visar sig ge undanträngningseffekter, ger inte stöd till de som står lång från arbetsmarkanden och förmedlas till män framför kvinnor.
- 18 000 plusjobbare riskerar en förtida uppsägning på grund av de avtalsbrott kommunerna upplever. Men vad trodde du med alla ändringar ni gjort i stödet till plusjobbsanställningarna?
- Tro inte heller att folk glömt attacken du genomförde mot vanliga svenskars inkomsttrygghet, dvs alla försämringar du genomförde i a-kassan. Dessa böjar kännas av nu.
- Får du pengar av Borg till AMS för att hantera flyktingmottagningen? Sabuni har ju sagt att AMS ska komma in tidigare.

Nu har du och dina kompisar tur med konjunkturen. Fler kommer i arbete. Men din uppgift är ändå övermäktig. Och vad händer om konjunkturen vänder…

Inga kommentarer: