tisdag 13 mars 2007

En ovanlig dag på jobbet

Idag tackades Göran Persson av oss i riksdagsgruppen. Det är inte alla dagar det händer. Känns lite historiskt. En epok lämnar plast för en ny. Han höll ett kortare tal om Sveriges roll i världen och hur han såg på Ansvarsutredningen kopplat till möjligheterna att bedriva en generell välfärdspolitik. Oavsett vad folk säger är det en sak jag vill slå fast: få kommer ens nära Görans förmåga att tala. Han har varit en grym agitator och det är en av anledningarna till att vi med honom haft makten 12 år i rad. Få partier i moderna demokratier kan visa på det. Blev dock lite orolig för det han sa om att arbeta åt svenskt näringsliv. Läste om det i Sydsvenskan också…hoppas du använder din fingertoppskänsla Göran!

Annars hade jag ju de tre interpellationsdebatterna idag: Littorin var märkbart irriterad. Han är pressad. Kan det vara budgetförhandlingarna som skuggar? Eller förstår han att 18000 plusjobbare hänger löst? Mina två debatter mot Sabuni var intressanta. I den om flyktingmottagandet kan jag konstatera att vi nu skickat en tydlig signal. Men finns insikten? Återstår att se. Men migrationsminister Billström verkar ju definitivt inte ta sin uppgift på allvar när han tror utställningsmontrar ska leda till att fler kommuner tar emot. Dessutom fick jag veta att samma Billström vill skriva en gemensam artikel med oss socialdemokrater för att övertyga fler kommuner att ta emot ensamkommande barn! Så pinsamt.

I debatten om bostadsdiskriminering fick jag ett positivt besked. Ministern avser tillsätta en utredning som ska undersöka hur man kan använda sig av ”situation testning”, sk diskrimineringstester, för att bland annat få fram bevis att diskriminering förekommer. Detta är en nyhet, men media nappar nog inte...får se.
Debatterna går att hitta på riksdagens hemsida imorgon.
Inlägget är pingat på intressant.se, nyligen.se,
Andra bloggar om: , , Sabuni, samhälle, invandring, flyktingar, integration, diskriminering, Göran Persson, socialdemokraterna

Inga kommentarer: