måndag 23 april 2007

Gringo mot SD? Knappast!

Uppdaterad: Med anledning av artikeln i DN idag. Läs också Adios Gringos inlägg om samma ämne här.

Läser i Sydsvenskan att Gringo ska utbilda politiker i matchen mot sd. Så här säger Zanyar Adami, tidningens chefredaktör:

- Känslan när man pratar med politiker är att de är osäkra på hur man ska möta Sverigedemokraterna. Det handlar inte bara om att de inte vill ge Sverigedemokraterna en politisk plattform och en arena, utan att de inte vet hur de ska bemöta deras argument.

Min kommentar: Mycket illa. För vad ska dessa multi-kultisar - som hyllar förortslivet, miljonsvenskan (eller vad de nu kallar det) och bygger hela sin affärsidé på fördomar - säga?

- Hej du killen, e du rasse eller? Ainar är bra, vi blattar vi gillar också. Varför inte du se att vi kids från ghettot också berikar. Ah-ah, fattar du? Fattar du! Ehh....fattar du!!!!!

Nej, Zani. Försök inte göra pengar på sådant du inte förstår dig på. Det kan bara sluta ill.
Foto: DAN HANSSON

10 kommentarer:

Anonym sa...

Pinsamt av Zanyar Adami och Gringo. Dom har tjänat tillräckligt med pengar på att säga sig företräda oss som har mörkt hår- eller hudfärg. Nu får det vara nog. Dom spär bara på motsättningar i samhället istället för att ifrågasätta menningslösa grupperingar.

Skärpning till alla de politiker, myndigheter och företag som känner sig osäkra när det gäller mångfaldsfrågan och väljer en lätt vägg genom att anlita Gringo.

Haidar sa...

Det pinsamma i sammanhanget är väl inte gringo och Adami utan dina partikollegor som har anlitat gringo för 30.000 kronor för en dag.

Anonym sa...

Jag håller med om din kritik av Gringo Luciano men varför? Varför använder du vissa nedsättande ord när du skriver om dem? Jag tycker att du annars har lagt ditt språk och din argumentation på en väldigt hög nivå när du exempelvis debatterar med extremhögerpersoner. Varför kan du inte hålla samma nivå när det gäller Gringo? De menar ju iallafall någonstans väl i all sin förvirrade hype.

Luciano Astudillo sa...

Anonym: Du har en poäng. Kanske lite hård. Men jag har varit tyst så länge...ska ta till mig det.

Haidar: Så mycket! Det är kommunen som pröjsar, inte sossarna, men det gör inte saken bättre.

Haidar sa...

Är det kommunen som pröjsar så är det ännu värre. Skattebetalarnas pengar läggs på en skämtidning. Vilka ska dom anlita nästa gång? En Ding-ding värld? (http://sv.wikipedia.org/wiki/En_Ding_Ding_V%C3%A4rld)

Anonym sa...

bra rutet, astudillo, du och kurdo har helt rätt - gringo motverkar integrationen och väcker en stor vrede hos "svenskar" som inte tycker om att beskrivas med hånande stereotyper
gringo, the joke is over!

Ingrid sa...

Håller med dig Luciano, Gringosarna är bara jobbiga nuförtiden, det har blivit som någon sorts etnopornografi.

Gillar din blogg, keep up the good work!

qaisar sa...

Anonym: Vad menar du med att sätta svensk inom citattecken? Ingen människa tycker väl om att beskrivas med hånande stereotyper? Det är därför vi behöver motverka diskriminering (praktisk handling av stereotypiseringar). VI svenskar ska däremot räkna med att bli hånade om vi inte gör vårt bästa för att skapa ett jämlikt samhälle (vilket jag uppfattade att Gringo gjorde i begynnelsen).

Nordic Dervish sa...

http://nordicdervish.wordpress.com/2007/04/26/ceci-n%e2%80%99est-pas-une-blattetidning/

Grue sa...

Härligt! Cred att du tar ställning mot dessa billiga opportunister!