onsdag 28 mars 2007

Oroligheter i Paris?

I svensk (DN och Svd) media nås jag av oroligheter i Paris. Hittills verkar inte frågan vara så stor här. Däremot stiger valtemperaturen. Valet idag är ovisst. Nicolas Sarkozy är inte längre den självklara segraren. Ségolène Royal närmar sig i opinionsmätningarna. I början på veckan lämnade Sarkozy inrikesdepartementet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så vad är din lösning på det ökade våldet bland ungdomar i Sverige, att allt fler unga män bär kniv och använder vapen. vandalisering av bussar i malmö och alla rån? Hur ska man få buckt på att 15 åringar knivhugger en 48 årig farsa till döds i Fittja pga ett rykte?

Simon

Magnus sa...

Skulle oroligheterna gagna vänsterkandidaten menar du? Välkomnar du därför oroligheterna?

Sarkozy har väl vunnit på kravaller tidigare. Hur skulle Royal kunna vinna på kravallerna?

Jag råkade förresten se videon från stationen när det hela startade för några dagar sen, och vänster kommer säkert som amen i kyrkan att relativisera kravet på att betala biljett och huruvida man ska stoppas om man inte gör det. Det såg ut som den plankande brukade våld mot kontrollanten.

3PoL sa...

Ségolène Royal är säkert en trevlig och välklädd dam, men Sveriges Television glömmer att nämna att hon politiskt sett står ganska nära Vänsterpartiet i Sverige: Hon vill förstatliga basindustrier, öka arbetslöshetsersättningen till 90% under ett helt år, bygga hundratusentals kommunalägda bostäder per år. Vidare vill hon öka minimilönen med 50% (hur detta ska skapa fler jobb i invandrarförorten är för mig en gåta) och se till att det misslyckade experimentet med 35 timmars arbetsvecka blir permanent. Osv, osv...

Luciano Astudillo sa...

Jag tror upploppet gynnar Sarkozy och välkomnar definitivt inte det. Inte för att det påverkar kampanjen, utan för jag tycker det är osynpatiskt.

Royal vänster? I vissa frågor kanske, i andra mindre. Vore dock kul om en kvinna och en partivän vann valet.

Jag kan inte på så här lite utrymme sägar hur vi löser ungdomskriminaliteten. Gå gärna in och kolla hur jag agerat i riksdagen eller sök i media på mitt namn får du en bättre bild. Mitt motto, som jag lånat av Blair är: Tuffa mott brottsligheten och orsakerna till brott.