fredag 21 september 2007

Inte på de arbetslösas och sjukas bekostnad

Den robotliknande alliansen följer strikt och dogmatsikt borgeliga ekonomiska teorier för att skapa jobb. Klyftorna ska öka - då blir det fler jobb. Lönerna ska ner. Men de har djupt underskattat svenskarnas syn på rättvisa. Till och med de som inte förlora på budgeten reagerar.
Gärna mer pengar i plånboken men inte på de arbetslösas och sjukas bekostnad.

A-laget födjupar orättvisan. Det fattar vanligt folk! Dessutom eldar de på en redan het ekonomi genom att ge mer till de som redan har mest. Reoriken från regeringsdeklartionen om minskade klassklyftor och rättvisa är som bortblåst. Det tog två dagar.


Media: DN, Svd

4 kommentarer:

Diversifierad sa...

Han hade väl inget emot det? Han ville bara att dom med ännu större hus skulle betala ännu mer. Hans fru ville också ha lägre avgift till a-kassan, för sin egen del. Avundsjuka och egoistiska, inte ett dugg socialistiska.

Skuncke sa...

Skönt att DN åskådliggör det mångkulturella Sverige och vad det kostar oss skattebetalare.

Kraxpelax sa...

Dessa ekenÅmer. Alltid samma snack. Massor av Tyck, obetydligt med Tänk och faktiskt just ingenting i Sak.

Allt tycks bara handla om att blåsa upp regeringens opinionssiffror.

Jaså "ekonomin varmkörs". Gäller det börsen också, kanske? Hur optimistisk är den amerikanska centralbanken? Sänker man kanske räntan för att undvika att ekonomin "varmkörs"?

Finns det över huvud taget något samband mellan amerikansk ekonomi och svensk?

Hur förhåller det sig med vår "globala" ekonomi egentligen?

Nej, huvet under armen och prata på; och den enda kategori som än mer mästerligt än ekenÅmerna förmår undvika ställa de rätta, de fullständigt självklara frågorna är journalisterna. Allt man gör är att upprepa varandras floskler. Vilken tanketorka!

Jag efterlyser inte mera skitsnack från Lars Calmfors. Jag efterlyser klar och tydlig statistik över hur sysselsättningen FAKTISKT utvecklats under de senaste månaderna.

Anonym sa...

skuncke - du kostar oss mer än något annat! Du är en människa som får andra att tappa tron på just människan och det är kostsamt!
Gå och sätt dig på en ljugarbänk någonstans i avkroken och stanna där är du snäll!


P från Malmö