tisdag 19 juni 2007

Bra om imamutbildning!

I Svd Brännpunkt skriver professor Jan Hjärpe och projektledaren Othman al Tawalbeh om en eventuell imamutbildning i Sverige. Där står bland annat:

"En del imamer som verkar här i Sverige har sin utbildning helt utanför den västliga kontexten och saknar tillräcklig kunskap om hur samhället fungerar. Det kan föra med sig problem, då imamen kan ha ett inflytande som opinionsblidare bland muslimer i Sverige.

Imamer som inte kan svenska och som inte är insatta i frågor som rör vardagslivet i Sverige kan bli till ett hinder för integration.Detta är ett problem. Det svärtar bilden av islam, och det försvårar för alla dem som vill ha en fungerande religiös praxis, väl integrerad i samhälle och socialt liv.

Det är tragiskt om religiositet eller religionsintresse leder till enklavisering – att det uppstår slutna grupper, minisamhällen med minimal och problematisk kontakt med omgivningen, eller till misstro mot samhället och till samhälls- fientlig militans."


Jag har skrivit om det innan också.

11 kommentarer:

Weine Berg sa...

Hallå Luciano! När kan jag förvänta mig ett svar på mitt öppna brev till dig och alla andra riksdagsledamöter?

http://rakryggad.blogspot.com/2007/05/ppet-brev-till-riksdagen.html

Anonym sa...

Det förstår du väl Weine att man inte kan svara på alla knasbollars öppna brev!!! Då skulle man ju inte ha tid till något annat för tid verkar ju bland annat du ha alldeles för mycket av!

Weine Berg sa...

Anonym: Vad är knasigt med mitt öppna brev? Eller är du argumentslös men rik på skällsord?

Anonym sa...

Alltså Weine, ditt öppna brev är så fullt av rena hjärnspöken så jag faktiskt på allvar funderar på om du verkligen mår riktigt bra. vad är det som fattas er som är så rädda att ni hittar på i princip vad som helst för att någon annan stackars själ skall lyssna på er? har ni inte fått tillräckligt med kärlek, är det så enkelt och samtidigt så hemskt?

Weine Berg sa...

Hej du anonyme,

Jag börjar nästan tro att du är riksdagsledamot för inte heller du kan ju svara på enkla frågor, som t ex vad som är ”knasigt” i mitt öppna brev. Var det en svår fråga?

Intressant att du funderar över huruvida jag mår bra eller ej, men ska en diskussion mellan oss fungera ska du släppa den nedlåtande tonen du drar dig med. Därutöver vet jag inte vilka du åsyftar när du skriver ”ni” och ”er”? Jag är bara en (1) medborgare. Klumpar du ihop mig med några, möjligtvis?

Exakt vilka hjärnspöken är det du pratar om? WHO:s rapport om brain drain och fatal flows? Migrationsverkets statistik över utdelade uppehållstillstånd? Eller projiceringen av den demografiska utvecklingen i Sverige, kanske? Är det möjligtvis det nästan statistiska mönstret att politiker och journalister som propagerar för invandring bosätter sig i nära nog invandringsfria kvarter? Eller är det måhända ”hjärnspöket” om huruvida bistånd ger flest flyktingar hjälp genom hjälp på plats eller genom hjälp till integration i Rinkeby? Vad är det du anser vara hjärnspöken? För du är väl inte svarslös?

Weine Berg
www.rakryggad.blogspot.com

Anonym sa...

Är det verkligen professor Hjärpe som har skrivit detta: "Det är tragiskt om religionen leder till enklavisering " alltså till isolering.
Utan isolering dör ju religionen - det borde religionsprofessor veta !

Weine Berg sa...

Dialogen finns nu upplagd:

http://rakryggad.blogspot.com/2007/06/dialog-hos-luciano-astudillo-s.html

Anonym sa...

Varför har du lagt ut dialogen på din hemsida? Tror du att jag är Luciano??? I så fall kan du ju ta bort den genast, det finns fler än Luciano som bryr sig om medmänniskor oavsett var de kommer ifrån och jag är en av dessa.

Weine Berg sa...

Anonym: Jag lade ut den för att tillskyndarna av dagens politik inte ska få stå oemotsagda. Precis som de flesta riksdagsledamöter som svarade på mitt öppna brev har dessutom dina svar strömningar av förakt som inte tillför debatten något. Detta bör läsarna få veta.

Om du har problem med att dialogen finns på min blogg, varför har du då inga problem med dialogen ligger på Astudillos sida?

Dessutom är du ju anonym så du riskerar ju inget - det måste kännas tryggt. Det är bara du som vet att just du stod utan argument i denna dialog.

Anonym sa...

hehe, du är rolig weine, du läser in alldeles för mycket i allting precis som alla andra konspirationsnissar. Jag undrade bara varför du lagt ut diskussionen på din hemsida, jag hade inget emot det. Varför jag inte argumenterar mot dina påstående i det öppna brevet är för att du har skrivit saker som jag personligen inte tycker är upp till diskussion. Jag skiljer inte på människor på det sätt du gör därför blir hela ditt resonemang tämligen ointressant för mig.


Erik Svensson/Malmö

Weine Berg sa...

- Hejsan "Erik". Vad gör mig till en "konspirationsnisse"?

Eftersom du anser att vissa frågor inte ska få diskuteras så kan du väl lista de ämnen som det är viktigt att vi låter bli att diskutera? På samma sätt kan du lista de saker vi får diskutera. Fastighetsskatten, kanske? Eller spritmonopolet, månntro?

Hur länge har du burit på de här anti-demokratiska idéerna? Är det vanligt i dina kretsar att tvivla på styrkan av en fri debatt?