måndag 18 juni 2007

Skatten sänks i rasande takt

Läser Fredrik Reinfeldt vill fortsätter sänka skattesänkarpolitiken (DN, Svd). Retoriken är den samma: det ska bli mer till låg- och medelinkomstagare! Det var den reoriken som förde A-laget till Rosenbad.

Men lägga av! Ingen tror på det längre! Värnskatten ska också bort uppger statsministern. Värnskatt betalar de som har de högre inkomsterna.

Skatten fortätter sänkas i rasande fart. Redan är ekonomin påväg att bli överhettad och inflationen på väg upp. Och vad händer med vår gemensamma välfärd när de statliga intäkterna kryper vid nästa lågkonjunktur? Vem får betala välfärden då?

Vänta bara. Det kommer mera. Var så säker på det. Mer gammal moderat politik.

9 kommentarer:

Francisco d'Anconia sa...

Så roligt att höra sosseriet prata om inflation, så brukar det minsan inte låta. För övrigt är det synd att Reinfeldt inte vågar stå upp för de exploaterades rättigheter och säga att vi ska ha platt skatt, eller ännu hellre ingen skatt alls.

Ragnar Danneskiöld sa...

Men tror du inte att excel-mannen med hästsvansen tänker på att konstruera skattesänkningarna så att påverkan på inflationstrycket/räntorna blir minimalt?

Det tror jag.

Värnskatten är skadlig för ekonomin. Den behövdes för att på kort sikt dra in likviditet, men har sedan länge verkat negativt på ekonomin.

Festligt också att du är emot de skattesänkningar som gynnar dem som tjänar minst. Dem du säger dig värna.

Men det är klart. Alla VET ju att moderaterna är onda liksom. "Åååååååhhh vänta ni bara.. det kommer mer MODERAT! politik..."

Idiot.

Luciano Astudillo sa...

Borg är mycket trevlig. Mer än vad man kan säga om dig Ragnar Danneskiöld. Dessutom är han skicklig. Men nu är det ju inte han som regerar, utan A-laget. Han har fått se sig slagen innan...medan du tycker att värnskatten är skadlig tycker Francisco d'Anconia alla skatter är skadliga. Hmmm...vi är inte överens. Stora ekonomiska klyftor och ojämlikhet är skadligt för samhället. Det är dessutom rimligt att de som tjänar mer betalar mer i skatt...

Francisco d'Anconia sa...

Skadligt eller inte är oväsentligt, det som spelar roll är att skatt är omoraliskt i och med att det betyder slaveri. Om människor vill köpa försäkringar mot sjukdom och arbetslöshet så får de gärna göra det, men de får inte leva på andras bekostnad. Där i ligger problemet, ni sossar måste lära er att respektera individen och inte bara se henne som en vilje- och rättslös kugge i hjulet som kallas "samhälle".

Peter sa...

"Det är dessutom rimligt att de som tjänar mer betalar mer i skatt..."

- Och vad har det med värnskatten att göra?

"Stora ekonomiska klyftor och ojämlikhet är skadligt för samhället."

- Och exakt vem är samhället? Och vad har jämlikhet med ekonomiska klyftor att göra?

Noterar förövrigt att de ekonomiska klyftorna ökat enormt under de sista 12 åren med sossestyre. På kort sikt gynnar omfördelning den fattigare majoriteten, på lång sikt är den förödande. Det är det som har hänt i Sverige.

För 25 år sedan kunde mina föräldrar på 1 och en halv arbetarinkomst uppfostra 2 barn, ha stor lägenhet, ha ett lantställe och ha 2 bilar. Vem fan har råd med det idag? Socialismen har gjort människorna utfattiga på bekostnad av den ofantliga sektorn.

Ragnar Danneskiöld sa...

Förlåt mig. Slutordet var onödigt och dumt.

Inte desto mindre är lägre skatter helt nödvändigt för att vår ekonomi ska utvecklas.

Annars finns det inga resurser att fördela.

lalandakid sa...

Det här är det som händer med vår gemensamma välfärd,
och man behöver inte ens vänta på att de statliga intäkterna kryper vid nästa lågkonjunktur
det här händer just nu:

http://lalandakid.webblogg.se/1181920013_till_salu.html#comment

Fy!
/Isabels mamma

Edvin Ala(m) sa...

Värnskatten straffar dom som har valt att plugga länge och dom som har valt att utbilda sig till något som ger bra betalt, därav bör den avskaffas. Du talar klyftor i samhället, varför höjer du inte grundavdraget? Människor med lägre inkomster skulle se detta som en otroligt stor lättnat, men istället fastnar du i bidragsträsket.

Tobias sa...

Hur ska Sverige kunna "Konkurrera med kunskap" som sossarna säger, om ingen ser någon anledning att jobba, eller ens utbilda sig. Varför startas det inga storföretag knappt i Sverige. Antingen är man rädd för att folk ska få jobb när man är sosse, eller så är det så hemskt att någon faktiskt blir rik av att jobba...

Snart kommer sossarna tillbaka och då kommer jag kunna leva på bidrag igen. Jag ser iaf fram emot det... *ironi*