onsdag 20 juni 2007

Vem ger M pengar?

Ny text: Också DN uppmärksammar att M inte vill berätta vem som gett dem miljoner de senaste åren.

Gammal text: Trots att en stor majoritet är emot utförsäljningen av gemensamt ägda bolag (Svd) kommer den borgerliga regeringen att fortsätta rea ut dem. Riksrevisionen har hävdat att det sker på ett sätt som bryter mot vår grundlagen. Men våra borgerliga kollegor i kammaren rycker på axlarna och ger Odell & Company grönt ljus om någon timme.

Det rör sig om en utförsäljning på mer än 200 miljarder kronor. Av detta kommer staten få pröjsa ca 4 miljarder till konsulter, mm som administrerar och ger råd till staten om försäljningen. Det är väldigt mycket pengar! Vilka är dessa företag? Och vilken koppling kan de tänkas ha till moderaterna? Har dessa företag kanske finansierat moderaterna valrörelse?

Det sistnämnda vet vi inte. Och vi kommer nog inte heller få veta det. Moderaterna vill nämligen inte redovisa vem som skänker pengar till dem.

”- Vi anser att det är viktigt att man på samma sätt som man kan hålla hemligt vem man röstar på kan hemlighålla vilket parti man stöder”, säger moderaternas partisekreterare Per Schlingmann till Svd.

Men det är inte samma sak. Schlingmann mörkar medvetet. I i stort sätt varje land finns det lagar som tvingar politiker och partier att redovisa var de får sina pengar ifrån. Inte i Sverige. Det är illa.

Så här säger Fredrik Reinfeldt på moderaternas hemsida:
”Men att vinna val är ingen enkel uppgift. Den socialdemokratiska maktapparaten har stora resurser och djupa plånböcker att ta ur. Därför behöver jag ditt stöd - ett stöd för att vi ska kunna fortsätta vårt förändringsarbete för Sverige även efter 2010.”

Vi socialdemokrater redovisar öppet var vi får pengar ifrån. Men vilka djupa plånböcker ger stöd till den ekonomiska elitens gunstling nr 1? Är det kanske till och med några av de företag som nu får dela på de 4 miljarderna som det kostar att hjälpa Reinfeldt att sälja våra gemensamma tillgångar?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej

Jag är en av de som gav Moderaterna pengar under förra året. 2000 kronor var det jag gav. Jag gjorde det av fri vilja med önskan om att Moderaterna skulle vinna valet vilket de också gjorde.
Hur ställer sig Luciano till det faktum att SAP tar emot 8 gånger mer pengar från LO varje valrörelse än vad Bush hade i sin kampanjkassa (relativt folkmängden)? Socialdemokraterna är korrumperade.

Anonym sa...

1.När det nu är så förbannat bra att ha statliga bolag måste jag fråga varför det inte går så lysande för kommunistiska stater; där ägs ju alla företag av staten.
2.Tycker Astudillo att vi ska avskaffa valhemligheten?

Grottolle sa...

Jag kan inte förstå att man i ett Land som Sverge kan få ta imot pengar och inte redovisa vart dom kommit ifrån. Det kan ju vara svarta pengar. Men det är typist för Moderaterna för dom är ju inte så noga..Det är obetalda Tv-avgifter, Svart städhjälp och nu även köpta betyg. Så inte undra på att dom tar imot pengar oxå som inte får komma ut från vem det är.

Hansa sa...

Jag är ytterligare en som gav pengar åt moderaterna. Jag kräver inget av Moderaterna för detta.
LO och SAP däremot lever i en ytterligt osund symbios där den ene är den andres livsblod. Det bara är 15 år sedan min bror som var murare och moderat fick betala medlemsavgift i SAP pga att han var med i FACKET. Fy Fan.

Anonym sa...

Glöm heller inte det faktum att Socialdemokraterna har fått ta del av en mycket stor summa pengar från intäkterna av svenska spel... det lilla gubben,det är dubbelmoral om något. Ni skor er på de tusentals människor som slösar sina pengar på spel, alla de trasiga familjer som splittras på grund av att ni socialdemokrater ska få lite klirr i kassan. Inte undra på att ni inte satsat mer än ett par miljoner kronor till förebyggande åtgärder och samtidigt fyller fickorna på andras misär. Detta är er godtyckliga politik, er moral, er socialism. hahah den är skrattretande, sluta kasta sten i glashus, det är högst löjligväckande!

Tobias sa...

Det är inte mindre korruption för man vet var man får pengarna ifrån.
Dessutom är det värre när det kommer från en intresseorganisation som t.ex. Svenska spel och LO som Sossarna får pengar ifrån. Vem bryr sig egentligen folk som inte har annat att komma med än gnäll.

Till Grotelle kan jag tillägga att det var många sossar på samma lista om vilka som fuskat med tv-licensen. Mona Sahlin har förmodligen ingen koll på sen ekonomi fortfarande kan man ana.

Anonym sa...

Tjena Luciano! Bra blogg.

Men är det som socialdemokrat lite magstarkt att anklaga moderaterna för att vara köpta?

LO ger ju ett valår ert parti uppåt ett par hundra miljoner? (och då räknar man inte värdet av de tusentals som "jobbar fackligt", vilket ett valår i praktiken är att vara valarbetare åt Socialdemokraterna)

Det är väl inte helt otroligt att LO (som de flesta svenskar faktiskt INTE tillhör, eller sympatiserar med ideologiskt) tillåts ställa vissa krav på er politik som motprestation?

Bara en lite fundering i sommarkvällen...

Luciano Astudillo sa...

Kul diskussion. Det är klart att de pengar S får av LO och andra ska redovisas. Sedan är LO en organisation för sig. De har kogressbelust på att stödja S politiskt. Det ligger i deras intresse, tycker det typ. Precis som Svenskt Näringsliv och andra i sitt arbete direkt/indirekt stödjer andra politisk krafter. Jag kräver inte att Svenskt Näringsliv ska redovisa hur de använder sina pengar, utan att M ska redovisa vem som finansierar dem. Det är mycket pengar. Vilka ekonomisk intressen döljer sig bakom Tornet?