onsdag 20 juni 2007

Hur mycket har du kvar av din tusenlapp?

Nu höjs räntan igen (DN). Det blir inte sista höjningen om man får tro Riksbanken

"Riksbanken anger det ökade kostnadstrycket och den starka konjunkturen som skäl för att återigen höja räntan med 0,25 procentenheter till 3,5 procent. Riksbanken gör samtidigt bedömningen att räntan kommer att höjas flera gånger i år. I slutet av året bedöms räntan ligga på 4,0 procent." ur Svd.

I brinnande högkonjunktur eldar den borgerliga regeringen på svensk ekonomi med orättvisa skattesänkningar. Pengar som tidigare gick till statskassan och där bidrog till bättre skolor, sjukvård och andra investeringar går nu för att betala räntor på lån. Hur mycket mer måste du betala? Kolla här (Svd):


Halv miljon ___583 kr

1 miljon______1167 kr

1,5 miljon____1750 kr

2 miljoner____2333 kr

3 miljoner ___3500 kr

Källa: Ikanobanken

Underskott av kapital som exempelvis räntekostnader på upp till 100 000 kronor per person är avdragsgilla fullt ut. På belopp över 100 000 kronor är endast 70 procent av underskottet avdragsgillt. Tabellen ovan visar ökad månadskostnad om räntekostnaden är fullt avdragsgill.


Först a-kassehöjningen, sen en omläggning av fastighetsskatten som inte ger mer till 6 av 7 husägare (utan bara dem med de riktigt flotta villorna) och snart ändringen i tafikförsäkringen. Hur mycket har du nu kvar på din tusenlapp som Reinfeldt lovade dig i valet ?


5 kommentarer:

Tobias sa...

Jag har kvar 1022 kr.

Francisco d'Anconia sa...

Så du menar på största allvar att utan skattesäkningarna hade det inte behövts nån räntehöjning? Tjena.

Hansa sa...

Luciano Astudillo är otroligt intellektuellt ohederlig alternativt dum i huvudet. Tror på det första.

Anonym sa...

Herregud vad dessa kommentarer har börjat spåra ur den senaste tiden. Hur många gånger har "idiot" använts??? Skärp er för fan och argumentera utan sånt skitsnack!!!!!

Tobias sa...

Hur mycket mer hade jag fått av att rösta på sossarna. *häpp*