torsdag 17 maj 2007

SD: Att kasta första stenen

Om man använder Sd cyniska sätt att dela upp människor kommer det förr eller senare slå tillbaka...

I Aftonbladet idag avslöjas att Sds förtoendevalda i större utsträckning än sk invadrare lever på bidrag. Sedan augusti förra året har Sd-politikerna kvitterat ut över 3,7 miljoner kronor från Försäkringskassan. Liknande undersköningar har tidigare visat att det bland Sd fötroendevalda också finns en större andel brottslingar jämför med företrädare från andra partier.

Jesus lär ha sagt i samband med att en kvinna som syndat skulle stenas: Den som är fri från skuld kasta den första stenen...vem har gett Sd rätten att kasta den?

Media Sd-bidragsberoende: DN , Svd, Aftonbladet, Aftonbladet 2 (om SD-företrädare som vill ha både arvode/lön och bidrag).

I Danmark inga nyheter. Bara att Pia Kjärsgaard fortsätter driva på hetsen mot muslimer...(Svd).

Bild från Aftonbladet.

21 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena!

Vad su säger stämmer inte. Hur många stenar har inte Sveriges kommunister kastat utan att det har hunnit i kapp dem.

Jörgen

Anonym sa...

Det här problemet kan vi endast komma tillrätta med genom att ta bort ALLA bidrag.

Anonym sa...

"I Danmark inga nyheter. Bara att Pia Kjärsgaard fortsätter driva på hetsen mot muslimer.."

Hon säger att man ska förbjuda slöjan och syftet med slöjan är att man inom islam anser att kvinnan bär skulden för våldtäkter. Och dessa värderingar vill du väl motverka?

Anonym sa...

"Hon säger att man ska förbjuda slöjan och syftet med slöjan är att man inom islam anser att kvinnan bär skulden för våldtäkter. Och dessa värderingar vill du väl motverka?"


Jag skulle vilja veta var du har fått den informationen ifrån, fick du det från någon vers ur koranen eller är det från en av profetens traditioner? Skulle vara mycket tacksam om du kunde hänvisa till en källa, för att det är mycket allvarligt det du påstår dvs. att man anser inom islam att kvinnan bär skulden för våldtäkter.

Anonym sa...

Skulle vara mycket tacksam om du kunde hänvisa till en källa, för att det är mycket allvarligt det du påstår dvs. att man anser inom islam att kvinnan bär skulden för våldtäkter och att slöj påbudet inom islam bygger på det.

Anonym sa...

Snälla,
Kan inte vi läsa pa innan vi uttalar oss?
Att kvinnan bär skulden för valdtäkter stämmer absolut inte!!! Det är en stor skillnad mellan religiösa och kulturella ideologier. Bland de viktigaste reglerna inom Islam är att man gör saker fr hjärtat och inte för att en annan vill det, annars räknas inte det.
Personligen är jag starkt emot slöjan om en kvinnan tvingas till att bära det, men det är var och ens demokratiska rätt att fa utöva sin religion om den inte skadar en annan människa. Jag respekterar en kvinna som bär slöja av egen vilja.

Att Pia Kjärsgaard förbjuder enbart muslimernas klädsel, inte judarnas och kristnas, är inget annat än rasism!

Anonym sa...

Alla vettiga människor vet väl att kvinnor stenas i dessa muslimska länder pågrund av att dom blivit våldtagna eller något annat dom anser vara äktenskapsbrott.
Tror du verkligen kvinnor i muslimska länder vill bära slöja?
Dom måste för att inte "föra skam" över familjen.
Obildade människa!

Anonym sa...

sura 33:59
Profet! Säg till dina hustruar och dina döttrar och till [alla] troende kvinnor - att de [utanför hemmet] noga sveper om sig sina ytterplagg på så sätt att de lättare blir igenkända [som anständiga kvinnor] och undgår att bli ofredade. Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig.

Det är härifrån idéen om slöja kommer. Ordet ytterplagg används inte i riktiga översättningar. Detta är inget jag har hittat på utan det som muslier själva säger. Fråga vilket stycke det är som leder fram till att muslimska kvinnor ska bära slöja så hänvisar man till detta

Anonym sa...

Pia Kjaersgaard ar en sann hjalte. Hon har ryggraden kvar. Se Turkiet som exempel, dar ar sjal forbjudet pa offentliga platser.

Att Sd skulle leva mer pa bidrag an andra partier ar hogst osannolikt. Sedan far man inte glomma att SDs partiforetradare ar fortryckta eftersom de blir sparkade och inte far vara med i facket mm. Det bidrar ocksa.

Anonym sa...

Aterigen...
Skillnad mellan religiösa och kulturella ideologier! Det pratas om stenkastning som om det är ett fenomen som äger rum överallt! Stenkastning förekommer i högst 5 länder.
Vad gäller huruvida muslimska kvinnor vill bära slöja eller inte är svaret enkelt, ak till arabiska/muslimska länder och prata med kvinnorna själva sa finner du svaret! Jag pastar inte att alla gör det frivilligt, men de flesta gör det!

En gang för alla, Islam som religion är inte orsaken till förnedring eller problem utan vi människor som inte kan tolka korrekt!
Hälsningar/"obildade människa"

Anonym sa...

"Islam som religion är inte orsaken till förnedring eller problem"

Jo, eftersom koranen säger att kvinnan bär skulden för våldtäkt vilket leder till fler våldtäkter. "that they should be known (as such) and not molested." från en engelsk översättning. Alltså kvinnan ska anpassa sin klädsel (slöja) så att de inte utsätts för övergrepp

Em. sa...

anonym 19:29

"Att Sd skulle leva mer pa bidrag an andra partier ar hogst osannolikt. Sedan far man inte glomma att SDs partiforetradare ar fortryckta eftersom de blir sparkade och inte far vara med i facket mm. Det bidrar ocksa."

hur är det högst osannolikt? är det aftonbladets undersökning som inte håller statistiskt? och vidare, så om man inte får vara med i facket måste man gå på bidrag? äh, ledsen, jag hängde helt enkelt inte med i ditt resonemang.

Grue sa...

Sd:s väljare tjänar enligt undersökningen 300-400 000 kr om året. Men social utestängning, AFA:s attacker och avskedanden som dessa gör att få mänskor som har mycket att förlora engagerar sig för Sd. Läs om folk som fått sparken pga att dom haft kopplingar till Sd:

http://sydsvenskan.se/sverige/article123331.ece

http://sydsvenskan.se/sverige/article123330.ece

I "demokratin" Sverige.

Sen tycker jag att det är lustigt att sossarna inte verkar tycka att bidragstagare och sjukpensionärer ska få engagera sig politiskt. Själv sitter dom på feta löner i Sthlms innerstad - nej dom är inga bidragstagare, dom är rikare än så. Om några är hycklare är det dom. Det är lätt att va invandringsvänlig i sin etniskt rensade enklav, svårare i Landskrona eller Södertälje!

Anonym sa...

fy vad det är obehagligt att läsa vad ni skriver. Blir ni aldrig rädda för ert eget hat ibland?

ALLA människor har rätt till det yttersta skyddsnätet. Det som är det iögonfallande är just det som Luciano visar på nämligen att bidragsberoendet är högre hos just dem som klagar på det när det gäller andra grupper.

Anonym sa...

Jag är inte ett dugg förvånad att många av SDs politiker tar bidrag. Därför att projektet att rädda Sverige från undergång tar all tid och då finns det inte tid för ett "vanligt" jobb. ALL arbete för SD (och ND) är ideellt, eldsjälar kallas de för, som ägnar ALL sin tid åt partiarbetet. Samtidigt ogillar de nuvarande regeringen skarpt och varför inte utnyttja att ta bidrag? Jag kan slå vad om att de inte mår dåligt av det. Bidrag ges åt höger och vänster lättvändigt, varför inte utnyttja systemet? HAHA

Anonym sa...

BRÅ gjorde en undersökning på kriminalitet bland partimedlemmar förra året. SD hade minst. Punkt.

Grue sa...

HAr du nån källa på det?

Anonym sa...

Ur www.expo.se

VAL06/SD – Var tionde kriminellt belastad – misshandel vanligast
2006-09-15 50 av Sverigedemokraternas 511 kandidater i valen till kommunfullmäktige är straffade de senaste femton åren. Misshandel är den vanligaste brottsrubriceringen som kandidaterna funnits skyldiga för. Det visar en granskning som expo.se har gjort. Detta i ett parti som i sitt valmanifest säger sig vilja ta ett krafttag mot brottsligheten.

Expo.se har under valrörelsen rapporterat om flera kommunala kandidater som gjort sig skyldiga till olika brott. En sammanställning visar att Sverigedemokraterna i nästan var tredje kommun - 35 kommuner av totalt 111 - har en kriminellt belastad person bland sina kandidater.

Misshandel vanligast
Det vanligast förekommande brottet bland SDs kandidater är misshandel, och i minst nio av de 43 fall av misshandel som expo.se har funnit, handlar det om våld mot kvinnor. Andra vanliga brottsrubriceringar är stöld, olaga hot och olovlig körning. Vid 37 tillfällen har fängelse utdömts som straff. Det ska noteras att vissa kandidater har tilldömts fängelsestraff mer än en gång.

I sammanställningen har mindre förseelser, som till exempel hastighetsöverträdelser och färd utan bilbälte, inte tagits med.

Vill bekämpa brott
I Sverigedemokraternas valmanifest står det att ”den grova och allt mer omfattande brottsligheten utgör idag det kanske största hotet mot medborgarnas trygghet”. Partiet anklagar i sitt manifest de etablerade partierna för att vara helt oförmögna att hantera den förvärrade situationen. Partiet föreslår som åtgärder bland annat en sänkning av straffåldern och skärpta straff för grova och upprepade brott.

Brister i systemet
Sverigedemokraterna har sedan valet 2002 krävt av alla kandidater som ska kandidera för partiet att de skriver under en så kallad vandelsförsäkran. Där får kandidater uppge tidigare partitillhörighet, eventuell behandling för missbruk eller psykiska problem. Dessutom ombeds kandidaterna uppge om de är tidigare straffade. Men under valrörelsen har det blivit uppenbart att detta system inte fungerar.

I flera fall som expo.se har uppmärksammat säger sig partiledningen vara helt ovetande om sina kandidaters förflutna. Flera av kandidaterna uppger också att de inte har skrivit på någon vandelsförsäkran. Men de finns även exempel på att personer helt enkelt struntat i att uppge kriminell belastning på vandelsförsäkran.

Sedan expo.se utförde undersökningen har Sverigedemokraterna inkommit med valsedlar i fler kommuner. Därför stämmer inte antalet kommuner och kandidater med dagsaktuella siffror.


MIKAEL EKMAN
KAJSA LINDOHF

Arvid sa...

Att lyfta fram ett slags förtryck som en anledning till varför så många sd-politiker tvingas till bidrag är väl knappast en felaktighet. Antar att det finns flera fall där till exempel lärare tvingats sluta på grund av sin politiska tillhörighet.

Det komiska i sammanhanget är hur sd förnekar att samma sorts förtryck verkar även mot till exempel invandrargrupper.

Den logiska konsekvensen för en sd-politiker, som anhängare av just sd:s politik, vore ju att anpassa sig efter samhällets allmänna och "svenska" värderingar så att han eller hon kan komma ur sitt bidragsberoende och börja jobba. Med andra ord: sluta vara sd-politiker. Men nej, i det här fallet är det plötsligt fel på dessa allmänna värderingar som man annars skattar så högt. Värderingar som den "förtryckta" sd-anhängaren i nästa andetag uppmanar invandrare att anpassa sig efter.

Skrämmande skrattretande.

Weine Berg sa...

I andra sammanhang ojjas det alltid för de som hamnar i den s.k. bidragsfällan. Man ger olika bortförklaringsmodeller till hur människorna hamnat i denna fälla. Men nu när det är SD:are - ja då är det annat ljud i skällan. Jag slutar inte förundras över det hyckleri som "Det Nya Sverige" präglas så starkt av.

Anonym sa...

hade tänkt att svara på weines inlägg här ovan men sen gick jag in på hans blogg och brrrrrrrrr, jag tror inte det är lönt att över huvud taget försöka resonera med en människa som är så vilseledd. Vad är det för flagga du håller i på bilden weine, Sveriges? lägg ner den i så fall för det du sysslar med är så osvenskt det kan bli!