tisdag 15 maj 2007

Jag i partiets Pravda idag

"Luciano Astudillo menar att socialdemokraterna är ”dåligt närvarande” bland de människor som attraheras av sverigedemokraterna.
Han ser olika typer av sd-väljare. Där finns de som hamnat i kläm, som lever på små ekonomiska marginaler och är ”ifrågasatta av myndigheterna”.
– De människorna måste vi lyssna på. Sen har vi en annan grupp som har jobb, bor i villor och har sitt på det torra. De är svårare att möta. Där måste kartan ritas om. Vi måste övertyga dem om att sverigedemokraterna inte är ett rumsrent parti.
– Sverigedemokraterna är något väldigt osvenskt, genom att de inte erkänner principen om alla människors lika värde, genom att de vill utestänga vissa grupper från gemenskapen."


Intresserad av att läsa hela? här finns den.

2 kommentarer:

Nathalie Sundesten Landin sa...

Hej,
har skrivit om folkpartiets dråpslag i Sundbyberg när det gäller bidrag till föreningslivet.
/Nathalie

Anonym sa...

Så länge ni stirrar er blinda på Sd kommer ni aldrig att bromsa deras framfart. Taktiken att "övertyga om att Sd inte är ett rumsrent parti" är ungefär lika smart som att försöka släcka eld med bensin.

Ni har en väldigt naiv och förenklad bild av vilka deras väljare är och hur de resonerar, och ni använder en mossig retorik som folk slutade gå på för 10 år sedan. Allt det här tugget om "rasism", "extremism", "främlingsfientlighet" och "brunskjortor" förolämpar bara väljarnas intelligens.

Det här handlar inte om Sd, det handlar om en växande opinion som existerar oberoende av Sd. Don't shoot the messenger...