lördag 19 maj 2007

Media och kongresserna

Just nu har två större partier kongress - Mp och Sd. Jag förundras dock över hur mycket mer uppmärksamhet Sverigedemokraterna får med tanke på att Miljöpartiet ändå nästan är dubbelt så stort. Jag gillar dock Lena Mellins text idag:

Sverigedemokraterna gillar inte folk som lever på bidrag. Men en femtedel av partiets representanter i kommunfullmäktige är förtidspensionärer. De tycker att det är en dygd att göra rätt för sig. Men 18 procent har betalningsanmärkningar och 14 procent har skulder hos kronofogden. Familjen är ”hjärtats fosterland”. Men ett tiotal av partiets kommunpolitiker har stora skulder till sina barn. Sverigedemokraterna lever inte ens som medel-Svensson. Den genomsnittlige svensken är inte alls lika beroende av ”bidrag” som sverigedemokraternas kommunfullmäktige och har färre kontakter med kronofogden.

Om man ser på bevakningen tror jag den stora skillnaden är att Sd får väsentligt mycket mer uppmärksamhet i Kvällstidningarna jfm Mp. Men också på det stora hela får Sd mycket mer uppmärksamhet i övrig media. Förvisso tror jag inte på att Sd går att tiga ihjäl. De måste granska och bemötas. Samtidigt burkar man ju säga att all publicitet är god publicitet. Ska bli intressant att se hur medias nya strategi faller ut.

Lite om de båda kongresserna i media:
Mp: Svd, DN, DN2, Ekot

Sd: Expressen1, Expressen2, Expressen3, Expressen4, Expressen5, Aftonbladet1, Aftonbladet2, Svd, DN, DN2, Svt Rapport, Ekot

6 kommentarer:

Karlskronabo sa...

Vilka medier läser du egentligen?

Vad jag sett så har det varit väldigt lite mediautrymme från SDs-årsmöte. All rapportering har varit med anledning av allt vänsterpatrask som tagit sig till staden Karlskrona, utan dem så hade det inte varit något i media. Jämför det med alla de timmar som miljöpartieit tex fått i SVT24 där man fått gratis direktsänd tv från deras kongress.

Anonym sa...

Ehhh du Karlskronabo. Om du tittar i texten som du valt att svara på så ser du lite ord som är rödfärgade, dessa kallas länkar och där kan du se de medier som Luciano läst. gör du det också!!

Anonym sa...

"Vänsterpatrask"? Det är till att uttrycka sig nedvärderande om människor med andra åsikter än en själv.

Weine Berg sa...

I andra sammanhang ojjas det alltid för de som hamnar i den s.k. bidragsfällan. Man ger olika bortförklaringsmodeller till hur människorna hamnat i denna fälla. Men nu när det är SD:are - ja då är det annat ljud i skällan. Jag slutar inte förundras över det hyckleri som "Det Nya Sverige" präglas så starkt av.

Anonym sa...

Charmigt att du inte vill tiga ihjäl ett legitimt parti i en modern demokrati. Verkligen storsint av dig. För tänk vad skönt att sitta på den makten när det finns fenomen som man inte uppskattar omkring en. Hyckleri, hejdlösa överdrifter och maktmissbruk är det som präglar den rapporteringen om SD i svenska medier och vänsterbloggar!

Lars-Erik sa...

"Ska bli intressant att se hur medias nya strategi faller ut."

skriver Luciano.

Han har helt rätt i att "media" i Sverige har strategier. Borde man inte fundera på hur hälsosamt det är för en demokrati när "media" har strategier och följaktligen agendor?

Tongivande media i Sverige består av cirka 1000 personer. Vi borde inte acceptera att de missbrukar den makt de har. De missköter sitt jobb och ska INTE ha strategier.