tisdag 8 maj 2007

Littorin skapar desperation och rädsla

Idag skriver Bo Bylund i Svd Brännpunkt om att politiker inte vågar stå upp för beslut. Han hänvisar bland annat till en debatt i TV4 i veckan.

I artikeln klargör Bylund detta om a-kassan:

Sverige är ett fritt land. Ingen kan tvinga någon att flytta eller ta ett visst jobb. Men för att få ersättning från a-kassan måste man följa reglerna.

och detta:

Det är a-kassorna som beslutar om avstängning, eller minskning av ersättningen, efter en prövning av varje enskilt fall. Det är ett juridiskt beslut som kan överklagas till domstol.

Va, överraskad? Jasså, du hade gått på borgarnas snack om hur lätt det är att leva på bidrag som arbetslös? A-kassa har aldrig varit en mänsklig rättighet. Det ställs krav, redan.

Bo Bylund gör det som förväntas av honom nu. Men nog växer oron på AMS. För den borgerliga cocktailen lovar inte gott - varken för dem som är arbetslösa eller dem som är anställda för att hjälpa de arbetslösa.

AMS tvingas till time-out för att de inte har resurser hjälpa fler arbetslösa, AMS ska dra ner sin verksamhet med 10 % på två år. Samtidigt dras snaran åt ytterligare kring de arbetslösas hals – mera krav, sämre ekonomi och mindre stöd av AMS.

TV4 Öresund hade för två dagar sedan ett nyhetsinslag (finns inte kvar på hemsidan) om en handläggare vid Arbetsförmedlingen i Malmö som blev misshandlad av en arbetssökande. Det var när handläggaren skulle återkalla ett ekonomiskt beslut som den arbetssökande svarade med att misshandla honom.

Men bli inte nu överraskad om hoten nu börja öka mot AMS anställda Littorin…det är nämligen ingen slump.

1 kommentar:

Em. sa...

detta är ju vansinne! att man ska behöva flytta direkt, det vet väl alla vi det här laget och snacket om att det ska tas individuell hänsyn har jag väl aldrig trott på (hur i allsindar skulle det säkerställas?), men att någon som jobbar 75% ska söka över hela landet för att komma upp i 100% är ju vansinne. hur många jobbar inte (ofrivilligt) deltid i Sverige idag? en deltidstjänst försvinner ju inte för att någon lämnar den; den ersätts ju bara av en annan deltidare.