måndag 7 maj 2007

Invadrargrabb leder Frankrike

Sarko har bedrivit en skicklig kampanj. Han har varit kraftfull, tydlig och kittlat fransmännens rädslor. Trygghet mot brott, Frankrike ska förbli franskt, mm. Men att vinna val är inte samma sak som att regera. Nu måste han bli alla fransmäns president annars riskerar de upplopp vi läser om idag fransk vardagsmat (Svd, DN, Aftonbladet, Expressen) . Det vore inte bra.

Mycket mer kan säkert sägas om Sarko, men det kanske säger något om Frankrike att man igår valde en ”invandrargrabb” till president. Glädjande med högt valdetagande.


Om Sarkos valseger: Svd, DN, Expressen

8 kommentarer:

Anonym sa...

Well du Luciano, det finns ganska många invandrare i exempelvis Sverigedemokraterna också. Det är ju då inte per automatik bra att de har blivit invalda i en rad kommuner eller?

Anonym sa...

vi har ju nyamku. också bra?

Anonym sa...

Nyamku vet jag inget om, men Nyamko tycker jag är väldigt bra. Men att en "invandrare" inte är vänster är kanske lite jobbigt för en del.

Anonym sa...

Det handlar kanske lite mer om vissa hårda ord och svart vit syn på vissa sakfrågor som Sarkosy verkar ha snarare än att han är "höger". Att utesluta Turkiet från möjligt medlemskap i EU för att de inte skulle tillhöra "Europa" är ett sådant exempel som gör mig rädd.

Luciano Astudillo sa...

Skulle vilja få namn på sk invandrare som fått fötroendeuppdrag av SD. Tror inte det är så många.

Vad gäller Sarko, tror jag att jag har varit tydlig om vad jag tycker om hans politik. Men ni som följt mitt bloggande om Frankrike vet att jag har blandade känslor inför landet. Vet inte om det hade varit möjligt att välja en sk invadrare i vilket europeiskt land som helst...

Daniel sa...

Jag vet inte om det finns någon större glädje i att Frankrike har valt en vit "invandrargrabb" när denne har byggt sin valkampanj på i praktiken stoppad invandring.

Dessutom blev det ju tydligt att de inte kunde tänka sig en kvinna som president. Och hur progressivt är det på en skala?

Så visst säger valet något om Frankrike, men enligt min mening inte i den riktning du pekar.

Anonym sa...

Håller helt med föregående skribent. Det är ju politiken som räknas till syvende och sist (vilket det såklart skall vara)och då hjälper ju knappast Sarkos bakgrund om hans politik spelar på fördomar och rädslor, eller?

Weine Berg sa...

Men...är inte vi alla invandrare?