onsdag 9 maj 2007

Fritt fram att sälja sjukhus

I SVT:s utfrågning Duellen inför valet (hittar det längre ner här, 5:e minuten) sade Fredrik Reinfeldt att alliansen inte vill sälja ut några akutsjukhus. Nu är det dörren öppnad att sälja ut(DN). Så här hårt skriver PETER FRANKE i VF:

Fredrik Reinfeldt ljög väljarna rakt i ansiktet i valrörelsens sista skälvande stund. I slutdebatten mot Göran Persson lovade han att inte sälja ut akutsjukhusen.


Vem säljer först? Reinfeldts parivänner i Västmanland eller Stockhom? Det återstår att se.


PS. Utanför riksdagen demonstration. DS.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är väl ungefär som när sossarna utlovade maxtaxa på dagis, fast omvänt; då lovade sossarna på riksnivå någonting som endast kunde infrias på kommunnivå - nu lovade borgarna på riksnivå något som egentligen beslutas om på landstingsnivå (om jag inte missförstått någonting).

Em. sa...

nils: poängen med maxtaxan var väl aldrig att man i valrörelsen lovade att inte införa den och sen ändrade sig efter valet och införde någonting "dumt"?

poängen är att moderaterna lovade låta bli något de vet en vansinnigt stor majoritet av svenskarna är emot för att ändra sig efter valet. inte att det kan finnas landsting med den goda smaken att låta bli att sälja ut.