torsdag 10 maj 2007

Debatt mot Sabuni, mm

Imorgon debatterar jag bränderna i Rosengård mot Sabuni ca 11.40 i kammaren. Ett viktigt perspektiv för att komma åt situationen är hur flyktingmottagningen fungerar idag, eller snarare inte fungerar. Läser att Södertälje tar emot 25 irakiska flyktingar om dagen(DN, DN2) och att ensamkommande tom tvingas jobba svart (DN. Sydsvenskan). Hur ska vi klara integrationen då?
Kuriosa: Läser också att Nationaldemokrat vill starta sk svensk etniska dagis i Södertälje(DN, Svd). Känns det igen från historien? ND är härligt tydliga i sin rasism. Det är faktiskt välkommet.

16 kommentarer:

Skuncke sa...

Du kanske inte har märkt att det finns skolor, förskolor och dagis för t ex enbart muslimer eller sjukhem för endast judar.

Vari ligger skillnaden menar du?

peter sa...

Konstigt att det blir sant liv nar det pratas om en svensk skola.

Horde inget om detta nar muslimska eller andra etniska gruppers fri-skolor oppnades.

Snacka om dubbelmoral och diskriminering mot svenskar.

Anonym sa...

Aha, så nu är religion detsamma som etnisitet?

Anonym sa...

Judar brukar ju betrakta sig som en ras. I svensk politik kallas det ofta för HMF om man kritiserar islamiseringen, så ras och religion har uppenbarligen ett samband.

Det står i vart fall klart att de etablerade partierna har sin lojalitet långt bortanför Sveriges gränser och allierar sig hellre med islam än med etniska svenskar.

Anonym sa...

Att judar skulle se sig som en ras var det mest korkade jag läst hittills. Ser att att din lojalitet ligger med 30 och 40-talets nassar.

Anonym sa...

Tror att detta är något som folk gärna skulle sätta sina barn i, detta för att slippa massor av problem som uppstår vid sammansmältning av olika kulturer. Dock är det nog väldigt få som skulle våga visa sin ståndpunkt och faktiskt sätta sina barn där. Själv löser jag problemet genom att helt enkelt inte skaffa några barn alls.

Anonym sa...

Tack!

peter sa...

Nu ar det ju faktiskt sa att de som oppnar en friskola(+90%), vare sig det ar ND eller nagon annan - religios el. etnisk m.m, har for avsikt att sammla likasinnade.

Faktum kvarstar, sa fort en svensk vill varna om sin identitet kommer dessa rasist papegojor ut och skraller.

Saken ar ju den, tycker du nu att inte ND skall fa ha en skola och varna om sin identitet,sprak osv ar DU ju faktiskt en rasist

Luciano Astudillo sa...

Peter: Svensk läroplan gäller i svenska skolor, också friskolor. Den ska se till att föredla vår svenska värdegrund och kultur. Jag tycker för övrigt att vi borde kontroller friskolor hådare och ha en restriktivare syn än idag.

Men en etnisk förskola/skola är något helt annat...däri ligger den rasbiologiska tanken. För vem ska få gå där? Hur ska det gå till? Utgår då från att ni inte vill mäta skallar.

Kostas sa...

Så är inte alla de muslimska friskolorna etniska?

Har du nagonsin varit i en och lyssnat på en lektion?

Antigen skall alla dras över en kam – eller så ska man vara tyst.

Anonym sa...

"Peter: Svensk läroplan gäller i svenska skolor, också friskolor. Den ska se till att föredla vår svenska värdegrund och kultur."
-- Den svenska skolan misslyckas ganska kapitalt i detta. Alla människor i sverige har inte längre den gemensamma värdegrunf som vi har haft i århundraden. En del som kommer hit anammar det svenska i mångt och mycket och andra ger fullständigt f-n idet svenska.

Sebbe sa...

Muslimska friskolor är muslimska, kristna friskolor är kristna. Sätter 100 spänn på att de flesta muslimska friskolor är mer multietniska än någon kristen friskola. Så tyst med er.

Sen att jag inte tycker religiösa friskolor eller helst inte några friskolor öht ska drivas är en annan femma.

Em. sa...

instämmer med sebbe. därutöver...

"Alla människor i sverige har inte längre den gemensamma värdegrunf som vi har haft i århundraden."

You've GOT to be kidding me! Skulle vi haft nån sorts gemensam värdegrund specifik för Sverige i ÅRHUNDRADEN? det var kanske det vansinnigaste jag läst bland kommentarerna här. och det vill ju inte säga lite. lätt att skriva kanske. hade varit otroligt välbehövligt där med en tydlig lista.

Anonym sa...

Sverige var fram till skiftet 60/70-talet en av dom mest homogena samhällen som har funnits i västvärlden. Den lilla arbetskraftsinvandring som fanns tog hit människor som ville integrera sig i det Svenska samhället.

Hårdrockare

Blueskillen sa...

EM.
Du e inte gammal va?
Sverige har inte alltid sett ut som det gör idag...

Ateisten sa...

Michael Jackson har inte alltid varit vit...
Men folk som är födda -70 och framåt har inte sett hur Sverige såg ut då. Dom har fått sin bild ifrån massmedia. Och den är inte sann.