söndag 24 juni 2007

Är Björklund populär?

Snacka om att leta efter en nål i en höstack. Nu uppger TV4, DN och Aftonbladet att förtroendet för Björklund är stort. Men kolla in TV4s hela undersökning: här. Är Björklunds stöd det mest intressantas man kan få ut av undersökningen?

Andelen som har mycket lite fötroende för regeringen har ökat med hela 21% och de som har ganska lite förtroende med 5%. Det betyder att det totala andelen som saknar förtroende ökat till 47% (från 23%)! De som har mycket/ganska mycket förtroende har rasat från 54% till så lite som 35%!!!!

Sedan valet har ALLA ministrar tappat i förtroende utom Nyamko Sabuni (ex. Sten Tolgfors och Lena Adelshon-Liljeroth som kom in senare)! Statsministern har rasat från 3,6 till 2,9. Han har tappat lika mycket som Mats Odell och Maud Olofsson. Bara Carl Bildt har tappat mer från 3,9 till 2,8.

Bildts affärer och arrogans har skadat honom. Odell säljer våra gemensamma tillgångar. Och Olofsson "till och med pratar mer och gör mindre än tidigare näringsminister Sahlin". Och statsministern vann valet genom att berätta berättelsen om det nya moderaterna, men nu genomför han de gamla moderaternas politik. I botten finns ytterligare två partivänner till statsministern försvarsministern Mats Odell och migrationsministern Tobias Billström.

Ursäkta Jan Björklund men jag ser inte dina 2,9% stöd av folket som det mest intressanta. Dessutom har också du tappat sen du blev vald till skolminister.

PS. Ja, det är klart att alla regeringar tappar när de börjar regera (kom med lite skarpare invändingar). Det är ett anmärkningsvärt tapp! DS.

6 kommentarer:

Weine Berg sa...

Hallå Luciano! När kan jag förvänta mig ett svar på mitt öppna brev till dig och alla andra riksdagsledamöter?

http://rakryggad.blogspot.com/2007/05/ppet-brev-till-riksdagen.html

Anonym sa...

Weine. Ingen skriver 'öppna brev' och förväntar sig svar. Allra minst på en blogg.

Men det var inte därför jag skulle kommentera kamrat Astudillos anteckningar. Jag ser, till skillnad från Astudillo, en oroande tendens i förtroendeundersökningen.

Regeringen har tappat. Sure. Det gör alla regeringar.

Förtroendet är lågt. Sure. Det är det för alla regeringar.

Men. Det går upp. Det förefaller som att borgarna bottnade i december och nu knaprar sig uppåt. Det känns inget vidare.

Sedan december-mätningen har andelen som har förtroende för regeringen ökat från 33 till 35 procent. Och andelen som saknar förtroende minskat från 50 till 47.

Säkert inom en rimlig felmarginal. Men ändå. Om hösten var vår var våren deras.

Anton Stillesen

Robsten sa...

Luciano kanske inte snackar med pöbeln, vad vet jag. Jag skall dra lite grunläggande fundamenta här Luciano. Det hör till god ton att blogginahavaren svarar på kommentarer i viss mån, visar livstecken och svarar på de frågor och påståenden som kommer, speciellt de första som kommer efter en artikel, ingen begär att blogginnehavaren skall svara varenda kommentar, det skulle bli ett heltidsjobb för vissa, dock inte för dig verkar det.
Någon kommentar väntas absolut efter varje artikel av artikelförattaren, det är minimum och hör till god ton i det här landet (hoppsan där var jag lika elak som din lärarinna). Att som du fullständigt ignorera kommentarer fastän de är få och ibland välformulerade ger ett mycket dåligt intryck och andas översittarfasoner, även om det inte är menat så.
En del bloggare väljer att inte ha någon kommentarsfunktion, det är upp till dem, men bloggens värde minskar och så även intresset. Wager och Erixon är bloggare utan kommentarsfunktioner, jag har slutat läsa Erixon delvis beroende på saknad kommentarsfunktion delvis beroende på hans flåshurtiga liberalism. Wager skriver så intressant så henne läser jag i alla fall.
Du skriver på en blogg, du publicerar dig på DN-debatt, du vill tydligen bli läst och få ljuset på dig (det vill sannolikt alla bloggare också) men du vill inte bli ifrågasatt eller diskutera med andra än dina socialdemokratiska politrucker, det inger inget hopp inför framtiden precis.
Du kanske inte har tid eller tycker du har viktigare saker för dig? jag har ett heltidsjobb och har nu en efterlängtad semseter, ändå sitter jag här och informerar dig om vad som skulle göra dig lite framgångsrikare bland vanligt folk, alltså inga yrkespolitiker, hur lång tid tror du denna kommentar tog som jag just nu skrivit?
Skit i och svara men läs länken till Enn Kokk jag gav, han (Kokk) är ju yrkessosse och högre upp än dig i nomenklaturastegen, så det borde väl vara OK.

Luciano Astudillo sa...

Weine Berg: Vi kommer aldrig nå varandra.

Robsten: Du har en poäng. Jag lite sjuk och orkar knappt skriva nya inlägg. Tycker din "här i landet"-kommentar är löjlig. Enn Kock har jag mycket respekt för, men delar inte hans analys av vad som är bäst för socialdemokratin. Sahlin är bra, både på kort och lång sikt.

Febriga
Hälsningar

Krassman sa...

Luciano: Hej din sjukling. Såg du klippet med dig och Östros på YouTube.......

Robsten sa...

Du Luciano, jag tycker både min och lärarinnans "i det här landet" var löjliga. Eftersom du skrev att en lärarinna sagt det och att du reagerade (förståeligt) så försökte jag väcka dig med det. Det lyckades;-)
Kryp ner i sängbolstret och krya på dig.