söndag 24 juni 2007

Mer om jobbgruppen

Idag skriver jag och Thomas i DN debatt om jobben, valet 2006 och borgarna.

Därför är den uppgift vi fått efter den socialdemokratiska kongressen i mars, att förnya, modernisera och utveckla den socialdemokratiska politiken för arbete så oerhört viktig. Vi ska kombinera förutsättningslös omprövning med insikt om att det Sverige vi byggt tillsammans står sig starkt i jämförelse med andra samhällen.

Vi ska därför under kommande åren genomföra ett brett upplagt rådslag. På lokal nivå kommer jobbambassadörer att driva dialogen. Vi kommer att möta människor för diskussion direkt, i nätverk och ute på nätet.För oss handlar det nu om att ställa öppna frågor och våga ifrågasätta etablerade sanningar. Vi står fria från de medel, metoder och myndigheter som skapats tidigare. Vi tror dock bergfast på att målet för ett gott samhälle som präglas av solidaritet, är att alla ges möjlighet att arbeta och att alla bidrar efter sin bästa förmåga. (ur artikel)

Nu inleds arbetet med jobbgruppen mer officiellt. Vi har redan haft 2 möten med gruppen och vi har börjat skissa på ett upplägg. Runt om i landet kommer alla socialdemokratiska arbetarekommuner välja jobbambassadörer och vi kommer ha en rad temamöten också det i olika delar av landet. Olika nätverk håller på att skapas av forskare, ekonomer, mm. Ni kan redan nå oss via: jobb@sap.se. Till hösten kommer mera, mycket mera...
Undersökning: Svd, DN

1 kommentar:

Robsten sa...

Jag vet inte om du läser kommentarerna Luciano men om du verkligen vill komma till rötterna med Socialdemokratins problem så skall du läsa en artikel som finns på din partikamrats Enn Kokk:s blogg. Där beskriver norrmannen Marsdal var för det gått utför i Norge för ert systerparti där. Jag varnar dig dock , förstår du vad Marsdal skriver och vad han menar så kommer du din politiska övertygelse att skaka i sina grundvalar, och det är ju otrevligt. Bäst att inte läsa den eller läsa den med skygglappar på.
http://enn.kokk.se/?p=993