torsdag 28 juni 2007

Alessandro Catenacci om svenska modellen

Hörde ni sommar i tisdags med vd och koncernchef för Nobiskoncernen Alessandro Catenacci? Inte? Här hittar ni det.

”Jag skulle vilja säga till de flesta i Sverige, men framför till dem som tillsammans med mig har en bra ekonomisk situation: att vi måste sluta tjata på det här med höga skatter och sådär. Jag tycker bara det är löjligt. Jag tycker vi måste förstå hur viktigt det är att bibehålla den här svenska modellen. Även om man inte vill göra det av rent medmänskliga skäl så kanske man kan göra det av egoistiska skäl. Jag tycker faktiskt det är den bästa garantin, tom bättre än höga murar och taggtråd.” Kan det sägas bättre?

Bild: Alessandro med lillebror Stefano

Media: Svd

1 kommentar:

Tobias Struck sa...

Luciano. Det är bara det att du inte har fattat att den arvrika klassen ALLTID har använt skatter för att hålla nere konkurrenter om den monetära makten och bilda inflytande över näringsströmmarna.

Bildt påstod i ett TV-program att Sveriges tio största företag alla är 100 år gamla. Jag vet inte om det stämmer, men helt fel kan han ju inte ha - han har ju rätt om att optioner på aktier som sväller av blodet från imperialistiska krig är de mest lönsamma.

Imperialism ja, hur ser den ut nuförtiden? Jo, den sköts postkolonialt via Korporativet: Alliansen mellan storföretagen, bankerna och den politiska överklassen. Skatter och handelshinder håller nere de stora företagens konkurrenter. Som tack får staten en stadig skatteintäkt från storföretagen.

Genom handelshindren, så förhindras småföretag att agera i den fattiga världen, vilket gör att de stora företagen dessutom kan monopolisera marknaderna där, med följden att de kan göra hur de vill med priser och löner. Som alibi för detta snusk, så har vi biståndet och hjälporganisationerna, som också leds av samma överklassfamiljer, om du kollar det.

Men deras hjälp är som ett plåster på den cancer som fräter på den fattiga världen i form av skulder till Världsbanken och andra (lån som mutat de fattiga staternas lyxlirande administrationer att acceptera den orättvisa handeln) samt de västerländska storföretagens industriella exploatering med svält, sjukdomar, okunskap och krig som följd.

Koncernchefen gillar den svenska modellen. Jisses, som om det är något nytt. Vakna! Socialdemokraterna är ett överklassprojekt från början till slut. Arbetarna är lurade in i ekorrhjulet, där den monetära och politiska maktens centraliseras alltmer till de rikaste familjer som styr över Bryssel, storföretagen, bankerna och prostituerade politiker i regering och riksdag, som belönas med konsultjobb och optioner på aktier när de slutar sin politiska karriär.

Flyktingströmmarna med frikostig anhöriginvandring har NI politiker varit med och skapat! Sedan säger ni att det är så synd om invandrare. Men agendan är ju bara att de skall jaga lågavlönade jobb och konsumera och ta bidrag i mutor för att välja om systemet och ta lån (så att Riksbanken kan ge affärsbankerna mer kredit) - och hålla käft om hur de mår, precis som ni vill att alla andra svenskar skall göra!

Er propaganda pystas ut genom media och skolorna, varav hälften styrs av storföretagen och hälften av politiska intressen, men det spelar ju ingen roll - ni står för samma EU-agenda. Folk skall bara tugga i sig skiten. Jag? Jag spyr och blir renad från lögnerna.