måndag 15 oktober 2007

Vad säger du nu Sabuni?

I en stor undersökning som offentliggörs idag visar det sig att Sverige är bästa på integration. Det är The Migrant Integration Policy Index (MIPEX) som gjort studien. I den aktuella undersökningen har forskarna studerat invandrarpolitiken i EU-länderna när det gäller nyckelfaktorer som påverkar invandrarnas liv. De har undersökt 140 faktorer, bland dem invandrarnas rättigheter i arbetslivet, möjligheterna till permanent bosättning, möjlighet för familjer att förenas med dem och lagar som bekämpar rasism och fördomar.

Ska bli intressant att höra Sabunis kommentar. Har hon mage att hävda att det är deras politik som gör Sverige så bra? Det vore en skandal av stora mått. Eller är hon så stor att hon ger oss socialdemokrater cred för att vi kanske inte gjorde allt fel?

Med detta sagt tror jag att Sverige kan göra ännu mer för att förbättra integrationen. Men det är en annan sak.

Media: DN

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är absolut ingen anhängare till den sittande regeringen, men jag tycker absolut inte att Socialdemokraterna ska slå sig för bröstet.

Jag är uppväxt i ett segregerat område där det var stor andel invandrare, många av dem hade svårt att ta sig in i det svenska samhället. Nu bor jag i ett segregerat område där det (nästan) bara finns svenskar. Och jag tycker att det är så snett.

Till nästa val tycker jag att sossarna ska lyfta upp kriminaliteten och misären som segregationen skapar, ta ansvar för misslyckandet sedan 70-talet och satsa alla de tiotals miljarder om året som krävs för att vända trenden.

Ingen ska attackera andra människor med besinningslöst våld, våldta eller leva som kriminell för att frustration över att inte få bli en del av samhället gjort att spärrarna försvunnit. Inget främlingsfientligt parti ska kunna visa upp statistik som de kan använda som understöd för sin äckliga politik.
Programmet efterlyst borde bli onödigt i brist på innehåll, eller i alla fall få färre signalement av de slag som är vanligast idag.
Men det krävs mängder med pengar och hårt jobb för att nå dit.
Det första som måste ske är att erkänna problemet och ta på sig ansvaret. Vill sossarna inte ta på sig tidigare misslyckanden så ska man i alla fall ta på sig ansvaret för framtidens integration.

Av borgarna förväntar jag mig inget, men av sossarna förväntar jag mig extremt mycket. Så sätt igång!

Anonym sa...

Av vilken anledning skulle sossarna ha något intresse av att ändra förhållanden för invandrare
och andra låginkomsttagare.
Det har ju varit sossarnas politik under de sista 30-40 åren att göra människor bidragsberoende ch därmed säkerställa sina egna välbetalda uppdrag.
Sossarna har ingen som helst lust att ändra på det då gräver de sin egen grav.
Sossarnas nomenklatura är enbart intresserade av sin egen "sits".
Se bara på Göran Persson, Ulrika Messing,Laila Freiwalds det finns många många fler exempel på falskheten.
Så kära Anonym lita inte på sossarna.

Kungsholmscentern sa...

Kanske det ändå hade varit klädsamt med lite mer självkritik med tanke på att Socialdemokraterna, och då inte minst Mona Sahlin personligen, under så lång tid misslyckats med sin integratiponspolitik. Tyvärr kan denna rapport göra att man inte heller nu inser behovet av en helt igenom reformerad integrationspolitik som tar tillvara de enskilda individernas egen drivkraft istället för att endast se "invandrare" som ett kollektiv i gammal misslyckad socialdemokratisk systembyggar-anda.

anders hansson sa...

Jag undrar om det är ett nytt centralt beslutat standard svar från Socialdemokretin. Att bemötta allt med ”Allt vi gjorde var inte fel…”. Konstigt försvar, men användes i denna blogpost och även av Sahlin i partiledardebatten mot Statsministern, då med hänvisning till den gamla regeringens misslyckade jobbskaparpolitik.

Anonym sa...

Jag tycker att det är ett jättebra resultat! Sverige är bäst på integration, men jag tror att vi kan inspireras av andra länders integrationspolitik. Kanske inte EU-länders i första hand. Jag tänker på kanadensisk integrationspolitik.

Nina

Anonym sa...

"Ska bli intressant att höra Sabunis kommentar. Har hon mage att hävda att det är deras politik som gör Sverige så bra? Det vore en skandal av stora mått. Eller är hon så stor att hon ger oss socialdemokrater cred för att vi kanske inte gjorde allt fel?"

- Hahahahahahahahahahahaha

Var ärlig nu: tycker du verkligen att sossarnas integrationspolitik är LYCKAD för att en politiserad rapport säger så? HAHAHAHAHA

Anonym sa...

Verkligheten!!

Riksdag & Departement Wrote:
(26.7.2007)

Bottenbetyg för integration i Sverige

Stockholm är den huvudstad i EU som är sämst på att integrera invandrare. Ännu värre är det i Malmö. Det visar en undersökning som EU-kommissionen har låtit göra.

Nära 40 000 invånare i 75 städer i EU, Kroatien och Turkiet har svarat på frågor om sin stad. I Sverige ingick Stockholm och Malmö i undersökningen.

De två svenska städerna utmärker sig markant när det gäller integration av invandrare. Påståendet "utlänningar är väl integrerade" stämmer inte, anser 78 procent av stockholmarna och 83 procent av malmöborna. Genomsnittet för alla de 75 städerna är 33 procent. I Stockholm anser 13 procent att påståendet stämmer, i Malmö 12 procent. Genomsnittet i undersökningen är 49 procent.

Näst efter Malmö och Stockholm kommer Berlin, där 27 procent instämmer i att invandrare är väl integrerade i deras stad, medan 68 procent tycker att det inte stämmer.

Kristina Gauthier Reberg
kristina.gauthier@riksdagen.se


Grattis du har blivit lurad IGEN!!

Luciano Astudillo sa...

Helt olika undersökningar. Som bygger på helt olika utgångspunkter. Det borde du veta Kristina om det är du som skrivit detta.

Anonym sa...

Herregud det är en EU undersökning som det baseras på!
http://www.metro.se/se/article/2007/07/26/17/0854-42/

LÄS! Förstå nån gång trögskalle!