måndag 15 oktober 2007

Littorin: Ge dessa unga människor ditt stöd!

Varför är det så tyst om deras fight? Varför åker inte riksmedia till Kristianstad och pratar med dem? Varför har så få uppmärksammat Petra (21 år), Jenny (24 år), Johan (22 år) och Frida (24år)?

Träffade idag fyra av de åtta ungdomar som till slut fick nog och gick till sin fackföreningsrörelse och bad om hjälp för att få jätteföretaget VideoMix Syd att teckna kollektivavtal. Dessa slåss så att alla 250 anställda i företaget ska garanteras ob-tillägg och bra försäkringar. Efter år av trixande fick de nog.

De har tackat nej till "närvaropremien" som ägaren Kent Olsson infört till de som arbetar trots strejken. De har vågat säga nej till de ständiga förändringarna i den sk. bonusen som bara blev mindre och mindre för vart år som gick. De kräver bara anständiga löner och rättvisa spelregler.

Deras mod borde uppmärksammas. Deras kamp borde skildras. Littorin om du menar allvar med vad du sagt om kollektivavtalen borde du ge dessa ungdomar ditt stöd! (Lämnar in en interpellation imorgon)

Petra, Jenny, Johan och Frida jag tackar allra ödmjukast för att jag fick chansen att träffa er. Ni har mitt helhjärtade stöd. Tack. Ni kommer att fixa det!

5 kommentarer:

Anders Eriksson sa...

Lysande! Det har varit nästintill öronbedövande tyst kring den här, fullt berättigade och nödvändiga, striden i riksmedia. Jag vet inte hur det är i den regionala pressen, men nationellt är det bara den fackliga pressen som gett striden uppmärksamhet. Och stöd. Tyvärr.

Anonym sa...

att uppviglarna har Ditt stöd är väl ingen överraskning.
Du och Ditt parti har ju alltid försökt slänga grus i maskineriet.
Nu är det så att det är inte sossarna som är regering idag(som väl är)och nu är det andra bullar som gäller.
Du talar om KAMP det blir patetiskt när man åser det hela.
Arbetsmarknaden är fri och passar inte galoscherna så får de väl byta jobb.

Amanda sa...

Håller helt med anonym.

Frida Risberg sa...

Till Amanda och Anonym, tack för er åsikt men det visade ju sig vem som fick rätt till slut.... Vi tänker inte byta jobb oavsätt storleken på galoscherna ;)
Tack alla som stöttat oss i KAMPEN!

nicklas eriksson sa...

Håller inte alls med Anonym. Kent Olsson gick med 13 mille i vinst förra året och gav en bonus till svartfötterna, han har råd med anständiga löner. Sedan är det lustigt att det alltid är välutbildat folk från Stockhol, GBG eller Malmö som har de åsikterna som anaonym ger uttryck för att det bara är att byta jobb på den satans arbetsmarknaden vi har idag där man i princip måste ha en KY.utbildning för att torka sig i röven. Aldrig att man hör en uska, en sotare eller en betongarbetare komma med så befängda påståenden. De som inte är välutbildade och inte är lika efterfrågade som du, fucking anonym, och inte kan få ett nytt jobb över natten, har inte de några rättigheter?

Andra bullar förresten? PÅ vilket sätt då? "Totto" är ju mer sosse än sossarna själva? Menar du att det skulle bliu förbjudet med strejk? Låt mig upplysa dig om att det har varit det i Sverige. Vi lydde inte den lagen då och det skulle vi inte göra idag heller.