onsdag 17 oktober 2007

Det kommer pratas om denna debatt

Djävulen syns i detaljerna och det är i prioriteringarna som skillnaderna märks, sa Mona Sahlin i debatten. Det är denna mening som kablas ut i media idag. Men den viktigaste konstaterandet, tror jag, i debatten är följande: det är skillnad på vad ni gör och vad ni säger!

Reinfeldt, Borg och Littorin kan fortsätta prata sig varm om arbetslösa, för minskade klyftor och ökad trygghet. Men vad gör den borgerliga regeringen? Hur förklarar de hänsynslöheten och orättvisorna i sin politiken?

Dessutom: Mona Sahlin vågade vara sig själv. Det är detta man kommer prata om. Det var denna dagen partiledaren Sahlin fullt ut blev statsministerkandidaten Sahlin.


Media: DN, Svd, DN2

29 kommentarer:

Diversifierad sa...

Att Mona var sig själv..? Tänker du på den kristna extremisten då?

Karbid sa...

Men snälla... "The Devil's in the Details" är ett talesätt (urprungligen i engelskan, men det har försvenskats på senare år). En vanlig metafor. Som att säga "tala om trollen".

Journalistiska stormar i vattenglas har jag sett förr, men den här tar priset.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Luciano Astudillo sa...

Anonym. Lägg ner. Börja blogga själv. Artikeln du länkat till har nu lagts upp 3 ggr i min blogg.

Mvh
Luciano

Anonym sa...

http://www.metro.se/se/article/2007/07/26/17/0854-42/

LÄS DÅ! Är du läskunnig?

Luciano Astudillo sa...

Suck!

Anonym sa...

suck det är ordet dom flesta säger när såna som du öppnar munnen/tangentbordet. Antingen är du korkad eller bara väldigt politiskt slipad.
Dessutom är Helsingborg trött på invandringen med nu!

Mackan sa...

Jag förstår inte hur det kan vara hänsynslöst att människor får arbete. Ni kom aldrig under 4 % öppen arbetslöshet och nu är den nere i strax över 3 %. Är det inte bättre att leva på 100 % lön istället för 80 % i bidrag? Sedan så förstår jag inte hur ni kan se ner på dem som har "pigjobb". Alla kan ju nämligen inte vara och vill inte heller var högutbildade och är det inte fel att ni föraktar dem då? Dessutom var det fult att ta bort kommentaren från anonym till tidningsartikeln http://www.metro.se/se/article/2007/07/26/17/0854-42/ som visar Sverige är sämst på integration i EU. För du vet väl att i det kapitalistiska USA så är muslimer bäst integrerade i hela världen . //Mackan

Anonym sa...

bra sagt mackan! Där fick den falske !

Luciano Astudillo sa...

Mackan, den anonyme killen har fått dille. Han har länkat till samma artikel snart ett 10-tal gånger. Det har heller inte alltid något med blogginläggen att göra.

Snart kommer han väl på en koppling mellan klimathotet och invandringen...

De som just nu borde få hjälp att få ett jobb får inte det. Det är bekymmersamt. Vi är inne i en exeptionell högkonjuktur. Vad händer sen?

Anonym sa...

vad händer sen ja har vi otur blir Mona Muslim statsminister! Har vi tur sker det ej! Hur ska dom kunna få jobb? svara på det! Dom kan för tusan inte ens språket!

Anonym sa...

Det verkar inte du heller kunna särskilt bra "anonym"! och du har väl ett jobb eller?

Det är så att en absolut majoritet av personerna med utländsk bakgrund har jobb, det verkar alla glömma hela tiden.

Patrik från Malmö

Anonym sa...

har en majoritet av dom jobb? Siffor på det då tack! är det därför Rosengård och Ronna har högst arbetslöshet i landet? somna om Patrick.
Roberth

Mackan sa...

Det lär knappast bli bättre med er sittande under en lågkonjunktur. Anders Borg har överbalanserat budgeten med 100 miljarder och de pengarna kan därmed användas i en lågkonjunktur för att få fart på ekonomin och vi slipper då låna mer pengar. Men om ni hade varit vid makten hade inte dessa extra pengar funnits och då hade vi hamnat i en djup finasiell kris som bara hade gjort det värre.
//Mackan

ullis sa...

Jag är glad att du finns!

Jag kommer aldrig kunna förstå allt detta hat. Grunden för mänsklighet måste vara att vi hjälps åt, oavsett vilken hudfärg eller religion vi har. Jag kommer aldrig tycka att man ska ha större rätt att bo i ett land bara för att man är född där.

Med det sagt finns det massor att ta tag i - både av problem och utmaningar.

Den största är otvivelaktigt klimathotet. Under de kommande femtio åren kommer vi att se en stor ökning av klimatflyktingar. Torka, översvämningar och förändrade förutsättningar kommer drabba många människor hårt - inte minst i länder som redan idag har svårt med mat, vatten och väpnade konflikter.

Klimatförändringarna är ett problem som västvärlden skapat, och som vi banne mig får se till att ta ansvar för.

Vår del av jorden, som troligtvis kommer att ha ett rimligt klimat även vid en temperaturhöjning på ett par grader, måste helt enkelt räcka till fler.

Det var någon som en gång sa: kan alla ni som är beredda att dö för ert land vara snälla att göra det?

Jag skulle själv inte uttrycka det riktigt så drastiskt. Men jag är inte heller utpräglad nationalist.

Däremot är jag beredd att kämpa för humanism, demokrati, yttrandefrihet och solidaritet.

Anonym sa...

Ja du Roberth,
sysselsättningsitensiteten bland personer med utländsk bakgrund ligger på 66 % under första halvåret 2007. (Källa ams.se)

Patrik

Luciano Astudillo sa...

Sluta förolämpa! Argumentera för er ståndpunkt. Jag tycker det är värdfullt att man även i forsättninga ska kunna vara anonym när man skriver i min blogg. Men om nivån inte höjs måste jag ändra på det.

Anonym sa...

Håller med om att vi inte skall förolämpa.Det skall vi liberaler och borgerliga hålla oss för goda för,det faller enbart tillbaka på oss själva.
Men måste trots det säga att Mona Sahlin är ett mycket svagt kort vad gäller politik.
Ingenting om sin egen politik.
Enbart kritik riktad mot den bästa regering Sverige haft på de senaste 20 åren.
Mona Sahlins förfärliga söderdialekt är jobbig att höra ,likaså hennes konstlade mjuka framtoning för att vara direkt motsats till Göran Persson.
Det är falskt och tillgjort.
Socialdemokraternas politik håller inte längre, och att "planka" regeringens arbetslinje är ingen mening Alliansen är bäst på den själva.
Kommentatorn Patrik bör lära sig stava till "intensitet" innan han skriver.

Anonym sa...

Hörde och såg hela partiledaredebatten och måste utnämna en segrare nämligen Fredrik Reinfeldt han är fullkomligt lysande.
Det hade varit något för Dig och sossarna att äga en sådan representant för Er politik. Mona Sahlin är tyvärr för svag det kommer inte att lyckas för Er med en så svag och dåligt utbildad ledare.

Anonym sa...

Hur var det med det där uttalandet om Berlinmuren,
var det inte något att tänka på att man skall absolut vända Ohly och hans anhang ryggen.
Kommunister skall inte finnas i svensk politik.
Det är en bedrövelse att han har tillträde till riksdagssalen.
Att Ni sossar har samarbetat och samarbetar med dessa t.ex i Malmö
är en SKAM.
Har hört talas om att i Malmö finns en radiokanal A som släpper in kommunister och låter dessa uttala sig i tid och otid.
Det måste vara en belastning för Er
sossar det lär vara så också att reportern är mer kommunist än sosse.

Kristina

Anonym sa...

*suck* Tänk om "anonym" kunde kommentera siffrorna jag skrev istället för tangentmissen.

66 % är alltså i sysselsättning och då har vi ju inte ens kommit in på förklaringsmodeller till varför det är ett gap till de övriga svenskarna (exempelvis diskriminering).

Patrik

Anonym sa...

Patrik,
Du skall inte inbilla mig att 66%
skulle FÖRSÖRJA SIG SLÄLVA.
Tror inte ett ögonblick på de siffrorna.
Det är en massa konstgjord andning med egendomliga sk.jobb.
Sossarna har ju haft fel siffror under de gångna åren varför skulle de vara korrekta nu?
Ingen skulle vara gladare än jag om det var korrekt men tyvärr jag tror inte på siffrorna.
Diskriminering det är det enda Ni har tjatat om under flera år.
Tror inte alls att det är någon diskriminering, det är ett politiskt påhitt och inget annat.

amanda sa...

Anonym visar än en gång sin kunnighet. Den som tror att 66 procent av invandrarna är självförsörjande lever helkt i fantasins land.

Anonym sa...

Ja eller så blundar ni för fakta för de passar inte in i er skeva bild av verkligheten.

Patrik.

Anonym sa...

Patrik,

I Dina 66% sysselsatta har Du naturligtvis räknat in de sk.studenterna.
SFI och annat trams som sossarna har funnit på för att dölja de verkliga arbetslöshetssiffrorna.
Nu skall Alliansen införa de regler som gäller i EU, NÄMLIGEN ATT STUDENTER INTE SKALL RÄKNAS IN BLAND DE SOM BEFINNER SIG PÅ ARBETSMARKNADEN.
SNACKA OM FUSK
Hur mycket annat fusk skall komma i dagen?
Det är så man mår illa när man åser allt som sossarna har ställt till med undr årens lopp.

Berit

Anonym sa...

http://www.amv.se/Go.aspx?a=75545


Fakta biter nog inte på dessa idioter. Det spelar inte någon roll. Men fortsätt kämpa Luciano!

Anonym sa...

anonym du är slut i huvet! Du vet inte att det finsn nått som heter Svensk medborgare? Eller Put? Eller tillfälligt put . Du är en NOLLA
Roberth

Anders Löwdin sa...

Detta står att läsa på den sida - http://www.amv.se/Go.aspx?a=75545, som Patrik hänvisar till:

”I en sammanställning om arbetsmarknadsläget för personer födda utomlands, konstaterar AMS att arbetsmarknadsutvecklingen för utrikesfödda är positiv. Arbetslösheten sjunker och sysselsättningen ökar. Men sysselsättningen är fortfarande betydligt lägre för personer födda utomlands, 82 procent för inrikesfödda jämfört med drygt 60 procent för utomeuropeiskt födda. Det finns också ett tydligt samband mellan arbetskraftsdeltagande och tid i Sverige. Sysselsättningen i den grupp som varit kortare tid än fem år i Sverige är ca 50 procent. (2006).

Det är bara att läsa! Visst vore det lite bra med nyanser även hos dessa främlingsfientliga element som kommenterat detta inlägg. Allt elände står inte flyktingmottagandet för. Tog alla sitt ansvar skulle det se bättre ut i städer som Södertälje, Malmö och Solna. Dessa ska ha all heder av sitt arbete för att erbjuda människor i nöd en fristad. Detta engagemang dessa kommuner har kan vi kräva av fler kommuner.

De främlingsfientliga elementen som kommenterar här blundar för världen. Har dessa människor någonsin varit ute och rest, skaffat sig erfarenheter andra än de svenska eller dem man skaffar sig på charterresan till ställen som Sunny Beach?

Det är möjligt att en veckas praktik i ett flyktingläger på Gazaremsan botar villfarelserna eller ett studiebesök på ett av Bagdads sjukhus timmarna efter ett av de frekventa och otaliga bombmassakrer som äger rum i den staden.

Vad vet jag, men hoppet om mänskligheten dör aldrig, hoppas jag.

Anonym sa...

kul för dig som är flyktingkramare att kunna bevisa i princip ingenting. Med tanke på att arbetslösheten är den lägsta nånsin så får även invandrare jobb.
Om man nu kan säga att 60% är bra.
Roberth

Invandringen kostar minst 250 miljarder årligen