onsdag 17 oktober 2007

Migrationsverkets svarta lista

Migrationsverkets generaldirektör Dan Eliasson är starkt kritisk mot många kommuners flyktingmottagande. Han pekar ut 14 kommuner för att de utan "godtagbara argument" låter bli att ta emot asylsökande och andra nyanlända. Bra rutet!


Media: Ekot, Svd, DN, Svt

20 kommentarer:

Henric von Bargen sa...

Ha! Bra av Eliasson att hänga ut komunerna "vi har inte råd!" Hallå? lever vi inte i Sverige? Vi har ju för tusan ett skatteutjämningssystem som hjälper komuner finansiellt.

Anonym sa...

Dom kommunerna ska ha all heder!!

Anonym sa...

14 kommuner som tar ansvar för sina invånares och landets framtid. Förhoppningsvis kan ert civilkurage få fler att följa efter.

Anonym sa...

I sossepackets drömvärld "har vi alltid råd", för det är ju någon annan som betalar....

Anonym sa...

Kanske kan ett gäng flyktingar bo hemma hos Luciano, han verkar ju vara godheten personifierat.

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=ZMVql9RLP34

Anonym sa...

Bra att veta vilka kommuner som är Svenskvänliga som man kan flytta till när ens hemkommun blivit för 'ghettoifierad' och "känns mer som Irak eller nåt annat arabland", som nån nysvensk i tv uttryckte det. En elogé till migrationsverkets lista alltså!

Anonym sa...

Luciano,

Var bor Du själv i Malmö är det i de västra stadsdelarna där Zlatan lär ha flyttat till.
Kan förstå att kommunerna inte vill
taga emot med allt elände det medför .
Ökad kriminalitet och annat besvärligt tillstånd.
Ni politiker som hyllar den idén att flyktingarna skall integreras på Edra villkor NI KAN LÄMPLIGEN ADOPTERA NÅGRA STYCKEN VARDERA,
Ni lär väl äga plats så det räcker
i edra bostäder Ni är ju duktiga på att tillägna Er själv förmåner så det går väl bra att DeLA MED SIG
det är ju Er sossars signum .
Eller det kanske inte gäller Er själva?

Anonym sa...

Migrationsverkets Dan Elisasson ska befrias från sin post snarast,kommuner alis folket är trötta på alla som ska hit,Sverige ska ta hand om sitt eget folk nu,konstigt att byråkrater inte fattar vad folket vill.

Anonym sa...

Luci,
Varför svarar Du inte om Du kan adoptera någon av de sk. ensamkommande barnen?
Du är ju så generös med andras pengar och insatser nu är det upp till bevis.
Skall Du Adoptera eller inte?
Har Du utrymme eller inte?

fd. sosse numera moderat

Anonym sa...

Så mycket hat......

Anonym sa...

Dessa kommuner gör helt rätt i att inte ta emot s k flyktingar

De här stackars flyktingbarnen är i själva verket unga män. I många fall ljuger man om sin ålder och kan nog vara upp till 25-26 år gamla. Detta ställer mest till problem i dessa kommuner med kriminalitet o dyl. Ofta kommer de från kulturer där man har en mycket otäck syn på kvinnor.

Brottslingar har starka skäl till att lämna sitt land. Kanske har de gjort en våldtäkt eller något annat allvarligt brott. Det är sannolikt att en del av dessa s k flyktingar har en sådan bakgrund. Vi kan inte vara så naiva i Sverige. Det skadar samhället. Kanske blir det din syster eller flickvän som blir överfallen en importerad sexbrottsling.

Anonym sa...

Nej det är inte hat det är frustration gentemot en riksdag och partier som inget ser eller förstår! Ska det vara så svårt att förstå
Roberth

Anonym sa...

Det uttrycks som hat mot folk som flyr från blodbad och du är mycket välkommen att komma och träffa de barn du raljerar över! Du har en fruktansvärd människosyn och en kyla som kommer att få mig att må dåligt länge.

Patrik

Anonym sa...

Lille Patrik var bor du? Vad jobbar du med? Är du medveten om va invfandringen kostar? Vet du att Malmö och Södertälje har dom högsta utgifterna för socialbidrag i landet. NÅÅÅÅ somna om din tok!
Roberth

Anonym sa...

Jag jobbar i Malmö med just dessa frågor, så du kan som sagt komma vilken dag som helst så skall jag visa dig hur det förhåller sig i verkligheten.

Först ber du om siffror och när du sen får dem så förnekar du dem istället för att diskutera utifrån dem. Detta är ett mycket lågt och lite pinsamt sätt att diskutera på men fortsätt du.

Patrik i Malmö

Anonym sa...

Patrik,

Om Du arbetar på fältet så är ju just Du en av de ansvariga för det eländet som råder i Malmö.
har vänner som bor i Malmö och de är inte glada för hur det är och hur det ser ut just i Malmö.
Malmö har en stadsdel som är helt underbar, som de som bor där måste bevaka med hull och hår och hålla slöddret därifrån
Dessa stackars Malmöbor är inte glada det kan mina vänner intyga så Dina insatser och siffror är i varje fall inte de glada för.

LOUISE

Anonym sa...

Så nu är det vi som faktiskt försöker göra något och inte bara sitter och svär som är ansvariga!?!?! det var det lägsta jag har hört. Du är inte värd mer tid tack för den mest korkade debatt jag har varit med om.

Patrik!

Anders Löwdin sa...

Luciano, hur står du ut med dessa anonyma vilsna själar? Främlingsfientliga människor som inte ens vågar stå med sitt hela namn.

Bristen på kurage är uppenbar....

"Kurage ligger ett steg före rädsla."
Coleman Young (1918-1997)

Anonym sa...

vilsna själar? Fega?
Roberth Ström är mitt namn dom som vill höra av sig till mig gör det! feg är jag knappast! Ni som anser Malmö med 1/3 invandrare är en bra stad räck upp en hand..
Högst socialbidragskostnad i hela landet. Fråga er varför!