måndag 27 augusti 2007

Sverigefientliga är de båda två

Det Sverigefientliga Dansk folkeparti attackerar Sverige, uppger DN.


- Sverige är det enda land som inte vill lyssna. Det beror säkert på att om Sverige skulle börja lämna tillbaka allt krigsbyte som det rövat bort på 1600- och 1700-talet så skulle stora delar av deras museer, kloster och slott bli helt tomma, säger Espersen som anser att Sverige håller kvar en mängd danska kulturskatter.

Det får mig att tänka på Ernst Hugo Järegård klassiska scen från Riket:

Lyckligtvis är få danskar så tokiga som Dansk folkeparti. Men också här finns det förvirrade typer. Det Sverigefientliga och främlingsfientliga partiet Sverigedemokraterna ser Dansk folkeparti som både sina vänner och förebilder. Inte särskilt överraskande egentligen. Men ack så tragiskt.

11 kommentarer:

Holger Danske sa...

Skriv "Sverigefientliga är dom båda två" om du inte kan skilja på "de" och "dem". Det är ingen kritik av din person. Jag tycker själv att distinktionen mellan formerna är onödig eftersom vi har sagt "dom" när vi pratar så himla länge nu. Det är helt okej att skriva "dom".

Sen märker jag tyvärr att relativismen hos vänsterfolk som du som vanligt är enkellriktad. Jag tycker det är jättebra om svenskar börjar lämna gamla dammiga krigsbyten till dom som anser sig behöva det bättre. Börja med familjen Bernadotte. Jag tror dom följde med sändning från Frankrike i början av 1800-talet.

Anders_S sa...

Ändra rubriken till ...dom båda två (talspråk) eller ...de båda två (skrivspråk)

Skuncke sa...

Sverige och svenskarna lämnar endast tillbaka föremål till grupper som man inom etablissemanget stämplat som mer värda. Det gäller t ex aboriginer i australien och samer. Danskar är vita och ses som mindre värda. Eller är det egentligen att så att det svenska etablissemnget tycker precis tvärtom?

Anonym sa...

Det är samma gamla rasism bara att den har muterat till en allmän (men icke erkänd) uppfattning att färgade aldrig kan hållas ansvariga för sina egna handlingar.

Anonym sa...

"Det Sverigefientliga och främlingsfientliga partiet Sverigedemokraterna "

Ni (sossarna) vill islamisera Sverige med:
könsstympning
månggifte
barngifte och barnvåldtäkt
tvångsgiftemål
könsstympning
"bride kidnapping"
gruppvåldtäkter
Jihad-krig och terror

Vilka hatar Sverige?

Skuncke sa...

Ja, vilka hatar Sverige. Det gör etablissemanget och de mångkulturella som gjort att landet ruttnar inifrån.

Luciano Astudillo sa...

Anders_s och Holger tack för att ni uppmärksammade mig på mitt skrivfel. Är lite slarvig ibland.

Anonym sa...

Om man kräver något av någon annan kan man ju börja med att föregå med gott exempel, så danskarna kan ju börja med att ge tillbaka det krigsbute som de har tagit från Sverige under deras härjningar här.
Sedan så skiter vi i att ge dem något för vi är inte så dumma ;-)

Andersson sa...

Skuncke och den där anonyme filuren är så uppenbart okunniga att det varken bekymrar eller irriterar mig. Det roar mig! För att återgå till sakfrågan - som de tappade bort på vägen - är det min åsikt att det är en del av krigsbytets historia att det är just krigsbyten. Det vi tvingats ge ifrån oss när vi fått på nöten är borta, det som vi roffat åt oss är vårt. Det har gått för lång tid för att börja justera om i den ekvationen.

Walle sa...

Apropå att återlæmna krigsbyte: Varfør børjar vi inte med att återlæmna Skåneland? Det skulle løsa en massa problem:
- Vi skulle aldrig fått ja till EU
- Vi skulle inte fått en borgerlig regering
- Sverigedemokraterna skulle vara nere på 1% igen

Vilka ær før?

/Socialisten i norrland

Luciano Astudillo sa...

Hehehe, intressant tanke. Men som skåning vill jag ändå slå ett slag för Sverige.