måndag 27 augusti 2007

Den svenska skolan slits sönder

Det är klart man blir bekymrad när man läser Svd Brännpunkt idag. Visst har dessa lärare rätt. Det finns säkert friskolor som utgör ett bra komplement till den offentliga skolan. Men det finns också de som går in i skolbranschen för att göra pengar. Som regel är det inte fel att tjäna pengar. Inte alls. Men hur och på vad måste vi kunna resonera om.

Problemet är större än så. För en tid sedan fick sekten Plymouthbröderna tillåtelse att starta en skola. Utmärkande för Plymouthbröderna är deras vilja att isolera församlingen och dess medlemmar från omvärlden och antikrist. Därför får inte medlemmar inte bo eller äta tillsammans med människor utanför den egna tron. Därför får inte heller deras medlemmar bo i hyreshus, se på tv eller använda Internet.

Sakta men säkert slits den svenska skolan sönder. Vi möts inte längre. Vi förstår inte varandra längre. Så urholkas samhällsgemenskapen. Och solidariteten.

PS. Svenskt bistånd måste ständigt omprövas och utvecklas. Så är det. Men den utveckling vi ser nu (DN debatt) är oroväckande. Inte förankrad politiskt och inte heller förankard bland alla de svenska aktörer som idag arbetar med att utrota världsfattigdomen och för att världen ska ska bli mer demokratisk. Moderaterna litar på att de kännt av tidsandan rätt. Jag tror de misstar sig gruvligt. DS.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vill inte snacka om ditt inlägg. Vill veta mer om vad du har snackat om i riksdagen idag. Är det sant att du har stått och propsat på mer kameraövervakning ? Vill gärna höra mer. Om du är en sån där batong-sosse som vill ha en kamera i varje buske så kommer det inte glömmas. Du kommer bli lika avskydd som Widar (s) som tycker att yttrandefriheten ska begränsas för vissa grupper...

Luciano Astudillo sa...

http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=63&dok_id=GU10651

Härlig ton du har...jag är inte batong-sosse. Jag är sosse.

Mvh
Luciano

Folkomrostning Nu! sa...

SIDA’s standard kommentar ar nu “vi ska nu satsa på aktörssamverkan inom prioriterade områden såsom miljö, demokrati och mänskliga rättigheter.”

SIDA har alltid anvant floskler for att forsoka lata klok nar man beskriver sin fatalt misslyckade verksamhet. Sossarna har alltid fokuserats SIDA hjalp till krigforande kommunist diktaturer. De ar for manga att rakna upp men nagra av sossarna favorit regimer har varit, Nord Vietnam, Kuba, Angola, Mozambique, Zimbabwe. Borgar regeringar har inte andrat mycket pa den politiken, dom minskade visst stodet till Kuba men inte mycket mer. Zimbabwe har fatt over 4 miljarder kr, stodet fortsatter nu med 130 miljoner per ar trots att regimen overgatt till total diktatur och anser sej ha rad att fora krig I andra lander. Hur effektiv har hjalpen varit? Nu ar det 80% arbetsloshet, 100.000 % inflation, medel livslangden minskar varje ar. Om man antar att 5 miljoner var utfattiga for 20 ar sedan, sa ar nog dubblet sa manga utfattiga idag. Dessutom sa fanns det jobb till de 5 miljoner fattiga for 20 ar sedan. Knappt nagon har jobb idag pga den socialistiska politiken som har forstatligat det mesta i landet. Som summering maste man konstatera att all u-hjalp till detta och manga andra lander har varit total bortkastad. 4-5 miljarder svenska kronor bortkastade pa sossarnas experiment med hjalpa regimen forvandlas ifran en kapitalistisk kornbod mitt i sodra afrika till en fatalt misslyckad socialistisk planekonomi. SIDA’s babbel, struntprat och fina ordval hjalper inte de miljoner som tvingats pa flykt eller mordats av de krigforande kommunist regimer som sverige bidragit till. Detta ar ett morkt kapitel i svensk historia som maste upphora och utvarderas, och talas om sa skattbetalarna far reda pa vad vi gjort. Sanningarna har fortigits for lange.