torsdag 25 oktober 2007

Fredrik möter motstånd

Ferdrik Reinfeldt är skicklig. Han och hans gäng har förstått att han inte kan vinna svenska folket om han inte åtminstone inte låter som en sosse. Men strategin har mött på motstånd. Nej, nej inte den interna oppositionen som vill ha tillbaka "de gamla moderaterna". De är ett välkommet internt motstånd som behövs för att moderaterna ska uppfattas som nya och mer mitten. Motståndet är svenska folket. De uppfattar moderaterna som orättvisa och som hårdförda.

Ja, det finns en omdirigering på vissa områden, men kärnan i politiken är klassisk högerpolitik. Skatter, syn på arbetslöshet, privatiseringar, mm. Den har packeterats annorlunda. I Sverige förs nu en politik som långsiktigt förändrar Sverige i grunden.

Svenskar vill inte ha ökade klyftor, svenskar vill ha bättre välfärd framför sänkta skatter till de rikaste och svenskar vill inte att man ska ge sig på de som är sjuka och arbetslösa (även om man får någon hundralapp extra i fickan själv).

Svenska folket har under borlighetens första år fått lära sig den hårda vägen att det Fredrik Reinfeldt säger inte alls behöver stämma överens med vad den borgerliga regeringen gör. Så när Fredrik nu säger att det "är välfärdens tur" så osäkrar jag min revolver.

PS. Snälla ni missuppfatta nu inte revolver. Jag är pacifist. DS.Media: DN, DN1, Svd

3 kommentarer:

Anonym sa...

Luciano,

Det ÄR de arbetande som är grunden till VÄLFÄRDEN.
Du kan inte beskatta människor in absurdum då blir det protester.
Svenskar är inte annorlunda än andra människor de vill behålla merparten av sina intjänade pengar.
Något annat är inte möjligt,därför blev det regeringsskifte och kommer att fortsätta så.
Sozzarna är inne på helt fel linje
det går inte att begära av människorna att de skall vara så generösa .
Var och en tänker på sin familj så är naturligt allt annat är bluff och förbannad dikt.

Kristina

Anonym sa...

Luciano,

Varför är Din hemsida blå?
Varför är den inte röd?

lOUISE

Jens sa...

Moderaternas politik har ju så många inslag som bara handlar om att omfördela resurser till människor som haft möjlighet att skaffa sig fastigheter och feta sparkonton. Ta exempelvis bostadsmarknaden. När fastighetsskatten kraftigt reduceras blir resltatet bara en enorm omfördelning av resurser till de som redan köpt ett hus. För de unga som står på tur blir ingen skillnad annat än att de får betala mer till säljaren och inte kan förvänta sig att få tillbaka något i form av välfärdspolitik.
När man sedan ökar reavinstskatten och kräver ränta på ett uppskjutet belopp för att finanisera skattesäkningen i rika villaområden innebär också det en en omfördelning av resurser från yngre personer med små bostadsrätter till de som sitter på de dyra villorna. För det är ofta yngre personer som köper och säljer smålägenheter för att skaffa större i samband med att de bildar familj. Den som redan bor stort behöver ju inte byta såtillvida det inte handlar om att flytta efter något jobb. Då slår borgarnas fälla igen, vilket göär det helt irrationellt att flytta förrän man är absolut tvungen. För vem vill ha en massa extrautgifter i ränta på vinster som görs när man bara skaffar motsvarande hus i en annan stad. Det är ju jobbigt nog att flytta i alla fall.
Nä, som jag ser det handlar denna politik bara om en sak. Gynna etablerade villaägare i storstäderna! Straffa alla andra men mest de unga.