onsdag 5 september 2007

Fredrik: vad är det för typer?

De två första försvann i alla hast efter bara någon vecka. Maria Borelius (m), handelsministern, hade betalt barnflicka svart för "att ha råd" trots att hennes man via ett ett skatteparadis ägde en lyxvilla i Vellinge kommun. Cecilia Stegö Chilò (m), kulturministern, hade inte betalt TV-licensen.

Tobias Billström (m), migrationsministern, hade också struntat i sin TV-licensen. Men han sprang och gömde sig. När det också uppdagades att Anders Borg (m), finansministern, betalt en barnflicka svart, sa Fredrik Rienfeldt stopp! Nu räcker det! Det var nog det enda som räddade den unge Billström.

Sedan hade vi Carl Bildt (m), utrikesministerns aktier och optioner. Rysk gas. Oljepengar från Sudan. Investeringar i amerikansk vapenindustri. Men en till moderat kunde inte gå. De skulle slå direkt mot statsministern sades det då. Det skulle skada statsminister Reinfeldt.

Den ständigt leende Sven Otto Littorin (m), arbetsmarknadsminister, som under sitt första år i regeringen gav a-kassehaveriet ett ansikte, visade sig tillhöra ett slutet exklusivt manligt Sällskap och hade dessutom köpt sig sin utbildning. Men han fortsatte le och strök sin utbildning ur sin CV. Samtidigt krävde arbetsförmedlingen att alla arbetslösa skulle vidimera sina utbildningar. Som sagt, en moderat till kunde inte gå för det skulle skada statministern för mycket.

Nu gick han. Han heter Mikael Odenberg (m) och är försvarsminister. Gammal gruppledare och en av Reinfeldts bundsförvanter.

Jag undrar vad det är för typer som är med moderaterna? Vilka normer har dem? Hur står det till med lojaliteten? Och vilket omdöme och ledarskap har egentligen Reinfeldt? Bara nyfiken. Reinfeldt är skakad.


(Foto: Tomas Oneborg)

Media: DN1, DN2, DN3, DN4, Svd, Svd2

1 kommentar:

Charlie sa...

Vilka av de här "statsrådskandalerna" har din partiledare INTE gjort under samma tidsperiod??????

Mona Sahlin har:
Haft svart banflicka på heltid
Fifflat med sin privatekonomi
Fifflat med offentliga skattemedel
Inte betalt tv-licens
Avgått (efter tvång) som statsråd
Dessutom bisarra summor i P-böter

Väx upp, hur naiv får man vara?
Du är en kvoterad pajas upphöjd som alibi och Sahlins nickande knähund med rätt bakgrund.